Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2018. Június 23. 14:51, szombat | Helyi
Forrás: www.hir.ma

Felújított orvosi rendelőt adtak át Kaposszekcsőn

Felújított orvosi rendelőt adtak át Kaposszekcsőn

Felújított orvosi rendelőt és védőnői szolgálati helyiséget adtak át szombaton Kaposszekcsőn. Az épületet a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program 59 millió forintos támogatásával korszerűsítették.

Az átadáson Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a dombóvári választókerület fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: a kormány az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított az oktatási és egészségügyi intézményekre, kórházakra, háziorvosi, fogorvosi rendelőkre egyaránt.

A választókerület számos településén újultak meg háziorvosi, védőnői szobák, fogorvosi rendelők, Kaposszekcsőn emellett a községházát, az iskolát, az óvodát is felújították, valamint új sportcsarnok épült - tette hozzá. Az államtitkár kitért arra, hogy az utóbbi időszakban alapvetően megváltozott a pályáztatással kapcsolatos gondolkodás: a pályázati folyamat részesei közösen fogalmazzák meg a célokat azért, hogy minél több településre jussanak fejlesztések.

Ha forráshiány miatt el kell utasítani egy-egy pályázatot, a döntéshozók keresik a lehetőséget arra, hogy a projekt egy másik pályázati kiíráson nyertes legyen. Talán ezt érzik a Tolna megyei önkormányzatok is, hiszen nincs olyan település, ahová ne jutott volna valamilyen fejlesztési forrás - jegyezte meg. Csapó Gyuláné, az 1528 lakosú település független polgármestere elmondta: a 81 millió forintos projekt keretében a kaposszekcsői épület mellett a nyolcszáz lakosú Csikóstőttős orvosi rendelőjét is korszerűsítették. A két község a 230 lakost számláló Jágónakkal együtt alkot egy háziorvosi körzetet.
A tavaly júliusban elkezdett munka során a 200 négyzetméteres kaposszekcsői ingatlant teljeskörűen felújították, új villamoshálózatot, fűtési rendszert építettek ki, kicserélték a nyílászárókat, a bútorzatot, és orvosi eszközöket vásároltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.