Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2023. Január 12. 09:53, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Fenyegető manőverekkel veszélyeztette volt élettársát egy férfi

Fenyegető manőverekkel veszélyeztette volt élettársát egy férfi

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 2021 őszén kistehergépkocsival szándékosan sodorta veszélybe volt élettársa testi épségét Tapolcán.

A vádirat szerint a 24 éves elkövető 2021. szeptember 22-én délután furgonjával követte a volt élettársát utasként szállító személygépkocsit. Miután a sértett kiszállt az autóból, a férfi, hogy megijessze, szándékosan, intenzív gyorsítással felé hajtott, majd nagy gázt adva a járdára is felment, a sértett pedig ennek hatására futva menekült előle.

A férfi ezután fennhangon veszekedett élettársa személygépkocsiban maradt édesapjával, aki ijedtében felhívta a 112-es segélyhívót. A férfi még ekkor is agresszíven viselkedett, manővereivel egy ideig akadályozta a gépkocsi indulását, illetve igyekezett félelmet kelteni az időközben az autóba visszaülő sértettben és annak édesapjában, majd végül elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség az erőszakos férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, emellett pénzbüntetés kiszabására, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt az elbírálásra illetékes Tapolcai Járásbíróságnak.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.

2024. Március 01. 08:24, péntek | Belföld

Gyopáros Alpár: nem állt meg a népességfogyás az Alföldön, de lassult az üteme

Az alföldi kistelepüléseken ugyan nem állt meg a népességfogyás, de lassult az üteme a Magyar falu program hatására - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Békés vármegyei Medgyesegyházán.