Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Március 21. 06:30, szerda | Helyi sport
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Fényes érmek, bajnokok - sporttörténeti kiállítás készül

Fényes érmek, bajnokok - sporttörténeti kiállítás készül

Sporttörténeti kiállítást tervez az idei londoni olimpiai játékok, valamint a Dombóvári Vasutas Sportegyesület megalapításának 85. évfordulója alkalmából egy helyi munkaközösség.

A „Fényes érmek Dombóvárról, a múlt, jelen és a jövő bajnokai” címmel tervezett kiállítás ötletét felkarolták a város testületei s velük együtt a megszólított sportágak szervezetei. Az első, szűk körű megbeszélésre március 20-án koradélután került sor a tervezett kiállítás helyszínén, a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben.

A jelenlévők megállapodtak egy részletes felhívás és munkaütemterv mielőbbi eljuttatására az érintettekhez, valamint szenior visszaemlékezők megszólaltatását is célul tűzték ki. A közeljövőben elindul egy elektronikus platform a szélesebb kapcsolatépítés érdekében, valamint megalakulna egy szponzori tanács, amelynek résztvevői profiljuknak megfelelő munka végzésével önkéntes felajánlást tehetnének a június 16-án este nyíló kiállítás létrehozásában és annak egész nyáron át tartó programsorozat révén folyó lebonyolításában.

A szakági és egyesületi, valamint egyéni anyagok, dokumentumok begyűjtése és rendszerezése a tervek szerint április 10. és május 27. között folyik; a befogadó és őrző hely és az ehhez társuló ügyeleti időpont szintén e napokban tisztázódik.

Ám a szervezők már ezúton is kérik a dombóvári sportbarátok, aktív vagy már visszavonult sportolók és szimpatizánsok figyelmét és pártolását.

Szöveg és fotók: kvj

További felvételeinkért kattintson a lenti fotóra, és nyissa meg képgalériánkat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben