Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Május 29. 11:24, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Férfi kézilabda BL - A német-spanyol uralom megtörésére készül a Veszprém - ELŐZETES

Férfi kézilabda BL - A német-spanyol uralom megtörésére készül a Veszprém - ELŐZETES

Eddig csak német és spanyol csapatok jutottak be a fináléba a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében, de az MKB-MVM Veszprém arra készül, hogy a hétvégén, Kölnben megszakítja ezt a sorozatot.

A 2010 óta létező BL Final Fourban rendre német gárda diadalmaskodott, amikor német-spanyol finálét rendeztek, míg 2011-ben spanyol házidöntő volt, melyben az akkor Nagy Lászlóval felálló Barcelona legyőzte a Ciudad Realt.
A világklasszis magyar átlövő azóta már a Veszprémet erősíti, és amint azt a csütörtöki elutazás előtt az MTI-nek elmondta: százszázalékosan felkészültek a hétvégére.
"Természetesen először a Kielre figyelünk. Tudjuk, mit játszik, csak akkor van esélyünk, ha a védekezésünk stabil, és nem hagyjuk felgyorsulni a németeket - fogalmazott Nagy. - A Kiel tisztában van azzal, mi vezet sikerre, kétszer nyert már Kölnben, de látom, mi mennyire elszántak vagyunk. A védekezés, az akarat és a küzdés révén valósíthatjuk meg álmainkat."
Az átlövő hozzátette: mivel szombaton és vasárnap is mérkőzést játszanak, ezért a másik két elődöntős együttesből, a Flensburg-Handewittből és a Barcelonából is felkészültek, de egyelőre tényleg csak a szombati, Kiel elleni fellépésre összpontosítanak.
A veszprémieknek két napjuk van "belakni" a 20 ezer férőhelyes kölni arénát.
"Nem csak a riválisokra kell figyelnünk, mert az atmoszféra is magával ragadó lehet. Aki már játszott a BL-ben Final Fourt, tudja, hogy ennél nagyobb klubtorna nincs. Erre mindenki figyel egész Európában, sőt azon túl is. Nem szabad megijedni, hogy milyen hangulat uralkodik majd Kölnben" - mondta Nagy László.
Jó hír a veszprémieknek, hogy Fazekas Nándor - ha nem is épült fel teljesen - tudja vállalni a játékot. A kapus május 5-én, edzésen szenvedett kéztörést, és oxigén-terápiával gyorsították a gyógyulását.
"Fontos, hogy ilyen kaliberű tornára két kiváló kapussal utazzunk el. Alilovic képes ugyan hatvan percet extázisban játszani, de megnyugvás, ha egy másik kiváló kapus is bevethető" - jegyezte meg a csapatkapitány. "Hihetetlen, hogy a modern gyógyászat mennyit fejlődött, szinte csodákra képes."
A kapus mellett az iráni átlövő, Iman Dzsamali is úgy érzi, április 29-i, súlyos térdsérülése ellenére bevethető lesz Kölnben. A klub honlapjának elmondta: minden egyes nappal jobban érzi magát, és bízik a szereplésben.
"Meccs közben pedig már úgysem fogom érezni a fájdalmat, hiszen kizárólag arra fogok csak figyelni, hogy a csapatot a győzelemhez segítsem" - fogalmazott Dzsamali, aki a BL Final Four történetének első ázsiai játékosa lehet.
Kulcsszerep hárul majd Momir Ilicre, aki tavaly éppen a Kieltől érkezett Veszprémbe. A szerb átlövő a német klubbal 2010-ben és 2012-ben nyert már BL-t, és úgy érzi, most is van erre esélye, csak már a magyar bajnok színeiben.
"Ez egy ünnepi hétvége, de mindenki tisztában van vele, hogy keményen meg kell küzdeni minden labdáért, és egyetlen percre sem szabad kiengedni. Bírni kell az ellenfél nyomását, és bírni kell azt is erővel, hogy a mi kényszerítsük rá akaratunkat a másik csapatra" - mondta Ilic, akinek jó esélye van arra, hogy a BL legeredményesebb játékosa legyen. A listán jelenleg 91 góljával a második, de az éllovas, 95 gólos Renato Vugrinec és a 79 találattal a harmadik helyen álló Gasper Marguc csapata, a Metalurg Szkopje és a Celje nem játszik a kölni tornán.
A Final Four-hétvége programja:
szombat, elődöntő:
MKB-MVM Veszprém - THW Kiel (német) 15.15
Barcelona (spanyol) - Flensburg-Handewitt (német) 18.00
vasárnap:
a 3. helyért 15.15
döntő 18.00
Az M1 a Veszprém mindkét mérkőzését, a DigiSport 1 pedig az összes találkozót élőben adja.

Címkék: Kézilabda-BL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.