Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Március 29. 18:32, szombat | Sport
Forrás: MTI

Férfi kézilabda BL - Negyeddöntőbe jutott a Veszprém

Férfi kézilabda BL - Negyeddöntőbe jutott a Veszprém

Az MKB-MVM Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ugyanis idegenbeli, egygólos vereségét követően a nyolcaddöntő szombati visszavágóján 31-26-ra legyőzte a vendég lengyel Wisla Plock csapatát.

Az első negyedórában még jól tartotta magát a lengyel csapat, ám azt követően főleg a feljavuló kapusteljesítménynek köszönhetően a magyar bajnoknak sikerült ellépnie és biztosan őriznie megnyugtató előnyét.
A negyeddöntő sorsolását kedden rendezik Bécsben. Borítékolható, hogy a Plocknál lényegesen erősebb ellenfél következik a Veszprémnek, amely nem titkoltan a kölni négyes döntőbe akar jutni.

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
MKB-MVM Veszprém - Wisla Plock (lengyel) 31-26 (16-11)
------------------------------------------------------
gól: Ilic 7/3, Sulic 6, Dzsamali 4, Nagy L. 3, Chema 3, Gulyás 3, Ugalde 1, Iváncsik T. 1, Vilovszki 1, Iváncsik G. 1, Ruesga 1, illetve Lijewski 4, Nenadic 4/1, Toromanovic 4, Wisniewski 4, Ghionea 3/1, Montoro 2, Eklemovics 2, Jurkiewicz 2, Nikcevic 1
Továbbjutott: a Veszprém 64-60-as összesítéssel.

Az egy héttel ezelőtti összecsapáson a lengyelek remekül játszottak, melynek köszönhetően 34-33-ra nyertek a csoportjában első helyen zárt Veszprém ellen.
Ezúttal idegesen kezdett mindkét csapat, sok volt a hiba az elején. Furcsa módon a hazai találatok után a Plock két emberhátrányos góllal jelezte, nem kíván leszakadni. Felváltva estek a találatok, azonban egyik fél sem nyugodott meg. A 10. percben, 4-3-as veszprémi vezetésnél időt kértek a vendégek, aki más védekezési formációt alkalmaztak a továbbiakban.
Nagy László kiállítása alatt és ezt követően Alilovic kapus remekelt, így az emberhátrány során lépett el 7-4-re a Veszprém. Ráadásul a vendég védelem egyik alapembere, Syprzak húsz perc alatt megkapta harmadik kétperces büntetését, így számára befejeződött az összecsapás. Megrogyott a Plock, amely 10-5-nél újból időt kért. A különbség állandósult, ez pedig a Veszprémnek kedvezett még akkor is, ha változatlanul akadtak bosszantó hibák. A hullámvölgyből Dzsamali bombáival lábalt ki a magyar bajnok.
A Plock elszántan érkezett ki a második félidőre, Lijewski hamar kétszer is eredményes volt. Aztán rendezte sorait az MKB, és Chema egyre több labdát kapott beállóban, ő pedig ezekből rendre gólt dobott.
Az utolsó tíz perc előtt, 27-21-es hazai vezetésnél még egyszer időt kért a Plock a jó hajrá reményében, de ez a terve nem sikerült, a két meccs alapján teljesen megérdemelten jutott a nyolc közé a Veszprém.

Címkék: Kézilabda-BL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.