Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2012. Április 26. 06:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kitanics Zsuzsanna/Dombóvári Rendőrkapitányság

Feszületeket lopott sírokról, „jó üzletet” csinált

Feszületeket lopott sírokról, „jó üzletet” csinált

Két sírról is feszületet feszített le és tulajdonított el az a büntetett előéletű, 35 éves dombóvári férfi, akit tegnap vettek őrizetbe a Dombóvári Rendőrkapitányság nyomozói.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi a hétvégén járt az újdombóvári temetőben, és a sírok között járkálva figyelt fel a Krisztust ábrázoló sárgarézszoborra, illetve egy másik sírkövön található, virágmotívummal díszített feszületre.

Miután a kiszemelt tárgyakat lefeszegette a sírokról - az sem zavarta, hogy a rézszobrot kettétörte - megkérte édesanyját, hogy azokat az egyik helyi fémátvevő helyen hulladékként értékesítse. A lelketlen lopásból kb. 1000 forint haszonra tettek szert.

A nyomozók rendkívüli gyorsasággal derítették fel az ügyet, még mielőtt a sértettek észlelték volna, hogy szeretteik sírját megrongálták, már elfogták és előállították a kapitányságra a férfit és egy rendbeli lopás bűntett, valamint egy rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Mivel büntetőeljárás volt ellene folyamatban, amikor a legutóbbi - szabadságvesztéssel büntetendő, szándékos - bűncselekményt elkövette, őrizetbe vették és az ügyészségen kezdeményezik előzetes letartóztatását. Az elkövető beismerő vallomást tett. Akár három év szabadságvesztést is kaphat a tettéért.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 13:18, csütörtök | Helyi

„Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

Az idei évben az Autómentes Nap keretében rendezte meg Dombóvár Város Önkormányzata és a Dombóvári Sportszövetség a Sport napját Dombóváron, így kapcsolódva az ez évi szlogenhez: „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

2021. Szeptember 22. 08:24, szerda | Helyi

Egy év szünet után szervezték meg idén a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt

Ismét összemérhették tudásukat az általános iskolai diákok Kurdon.

2021. Szeptember 21. 08:30, kedd | Helyi

A száz éve született Szenes Hannáról nyílt kiállítás Dombóváron

A száz éve született izraeli-magyar költő, a második világháború idején mártírhalált halt katona, Szenes Hanna életét bemutató kiállítás nyílt Dombóváron, a Riesz József Emlékházban.

2021. Szeptember 20. 09:48, hétfő | Helyi

Az összetartozás jegyében telt el a somogyi rendhagyó őszi megyenap

Többek között Bodó Imre ny. agrármérnök, helytörténész, múzeumalapító is átvehette a Somogy Polgáraiért díjat.