Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 24. 16:12, hétfő | PR
Forrás: Arrabonamédia

Fiatalok Budapesten - avagy látnivalók, programajánlatok

Fiatalok Budapesten - avagy látnivalók, programajánlatok

Budapest mindig is népszerű volt a fiatalok körében, de ez most egyre erősödik.

Természetesen egy idelátogató fiatal nem elsősorban a múzeumokra vagy a történelmi évszámokra kíváncsi, hanem szívesen veti bele magát valami vadabba, mint például Budapest nyüzsgő éjszakai életébe.

Az egyik ilyen, ami a Budapest szó hallatán beugrik az idelátogatóknak, azok a méltán népszerű romkocsmák. A főváros bővelkedik bennük, több százat lelhetünk fel a legegyszerűbb eldugott daraboktól a nagy és népszerű romkocsmákig. Így mindenki eldöntheti, hogy melyik felel meg leginkább az ízlésének, melyiket nézné meg szívesen. A legrégebbi és egyben legnépszerűbb azonban még mindig a Szimpla kert, melyet semmiképp sem érdemes elmulasztani, ha Budapesten
járunk.
A Dunán való hajókázás is inkább nyári program, mint téli, ezért épp itt az ideje, hogy nyaralás alatt kipróbáljunk egy nagy hajón való városnézést. Számos lehetőség közül lehet választani, attól függően, hogy nappal vagy este van hangulatunk a hajókázáshoz. Mindkét esetben csodálatos látvány tárul a szemünk elé, nappal teljes pompájában láthatjuk a nevezetességeket, míg este a díszkivilágításnak hála, szintén felejthetetlen élményt nyújt.
Ha pedig Budapest, akkor fesztiválok! Minden nyáron számos fesztivál kerül megrendezésre a fővárosban, de akár országszerte is. Az egyik legismertebb mind közül, a már jelentős múltra visszatekintő Sziget fesztivál, amit minden augusztusban megrendeznek a hazai és nemzetközi zenei elit közreműködésével. Ez már általában 10 napig tart, a korábbi 1 héthez képest. A változatos programok miatt napközben is megéri kilátogatni, nem csak az esti koncertekre.
A nyár végével a fesztiválok is csillapodnak és átadják helyüket a kulturális rendezvényeknek, mint amilyen a Kürtőskalács Fesztivál, Könyvhét a Budai Várban és egyéb hasonló lehetőségek.
A karácsony közeledtével pedig beköszönt az év legdíszesebb időszaka, amikor is november végétől egy igazi meseország elevenedik meg Budapest utcáin. Karácsonyi díszbe öltözik a város, sőt számos helyen karácsonyi vásárokat is tartanak, melyek közül a legismertebb a Vörösmarty téren kerül megrendezésre. Itt egy óriási adventi naptárnak ad otthont a méltán népszerű Gerbeaud Cukrászda, valamint minden este kapható friss forralt bor és kenyérlángos, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Emellett természetesen a Bazilika előtt is megrendezésre kerül minden évben egy nagyszabású karácsonyi vásár, csakúgy, mint Óbudán a Fő téren, ahol a korcsolyapályán is élvezhetjük a tél örömeit.
Végül pedig, aki Budapesten jár, mindenképp próbálja ki az Unicumot, ami hungarikum és 40 féle gyógynövényt tartalmaz. Ízre a Jagermeisterhez hasonlít, de egy kostolót mindenképp megér! Ha esetleg városnézés közben szeretnénk iszogatni, érdemes betervezni az esti programba az Admiral River Cruises városnéző túráját, ahol a hajókázás alatt egy választható itallal kedveskednek az utasoknak a szervezők. Az városnéző túrára online is lehet időpontot foglalni a szervezők weboldalán.

Címkék: budapest, városnézés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.