Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2013. Július 30. 12:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni harcban

Fidesz: Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni harcban

Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben - kommentálta a Fidesz szóvivője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett foglalkoztatási adatait.

A KSH jelentése szerint az idei év második negyedévében 3 millió 931 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 55 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A munkanélküliek száma pedig 449 ezer volt a második negyedévben, 23 ezerrel kevesebb, mint 2012 azonos időszakában. Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a 2010-es kormányváltás óta töretlen az a trend, hogy nő a foglalkoztatottak száma.

Szavai szerint az ország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint korábban és mint sok más európai állam.A szóvivő kitért a fiatalok helyzetére, jelezve, hogy - mint egész Európában, úgy Magyarországon is - az ő munkanélküliségük a legaggasztóbb, ugyanakkor biztató, hogy ebben a korosztályban is csökken az állástalanok száma.

Selmeczi Gabriella megjegyezte, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv az év első öt hónapjában 720 ezer ember foglalkoztatását segítette, köztük körülbelül százezer pályakezdő fiatalét.

Címkék: munkanélküliség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 08:16, péntek | Belföld

Zivatarveszély miatt adott ki figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat

Többfelé heves zivatarokkal, valamint nagy mennyiségű csapadékkal érkezik a hidegfront pénteken.

2020. Szeptember 25. 08:02, péntek | Belföld

Világszenzáció! Azonosították az első magyarországi dinoszaurusztojás-leletet

A pár centiméteres, ovális alakú, különös felülettel rendelkező tojásmaradvány az iharkúti ásatások során került elő, és vélhetően egy kistermetű ragadozó dinoszaurusztól származott;

2020. Szeptember 25. 06:00, péntek | Belföld

Még egy hétig lehet visszaigényelni a külföldi áfát

Egy hetük maradt az általános forgalmi adó (áfa) levonására jogosult hazai vállalkozásoknak arra, hogy benyújtsák a külföldi áfa visszaigénylésére vonatkozó visszatérítési kérelmeiket

2020. Szeptember 25. 05:01, péntek | Belföld

Borús, esős idő várható a hétvégén lehűléssel

Borúsabb, csapadékosabb idő várható a hétvégén. Ezzel együtt lehűlésre is készülni kell, helyenként napközben sem lesz 15 Celsius-foknál melegebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.