Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2013. Július 30. 12:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni harcban

Fidesz: Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni harcban

Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben - kommentálta a Fidesz szóvivője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett foglalkoztatási adatait.

A KSH jelentése szerint az idei év második negyedévében 3 millió 931 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 55 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A munkanélküliek száma pedig 449 ezer volt a második negyedévben, 23 ezerrel kevesebb, mint 2012 azonos időszakában. Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a 2010-es kormányváltás óta töretlen az a trend, hogy nő a foglalkoztatottak száma.

Szavai szerint az ország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint korábban és mint sok más európai állam.A szóvivő kitért a fiatalok helyzetére, jelezve, hogy - mint egész Európában, úgy Magyarországon is - az ő munkanélküliségük a legaggasztóbb, ugyanakkor biztató, hogy ebben a korosztályban is csökken az állástalanok száma.

Selmeczi Gabriella megjegyezte, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv az év első öt hónapjában 720 ezer ember foglalkoztatását segítette, köztük körülbelül százezer pályakezdő fiatalét.

Címkék: munkanélküliség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 15:28, hétfő | Belföld

Átadták az új, digitális látványelemeket a gyulai várban

Mintegy 13 millió forintos forrásból fejlesztették a gyulai várban azt a három új digitális látványelemet, amelyet hivatalosan hétfőn adtak át a publikumnak.

2020. Január 27. 11:01, hétfő | Belföld

Két év múlva jöhet először gáz a Török Áramlaton keresztül Magyarországra

Először 2021 végén, 2022 elején jöhet gáz a Török Áramlat nevű gázvezetéken keresztül Magyarországra

2020. Január 27. 08:44, hétfő | Belföld

Több mint száz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

124 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2020. Január 27. 05:03, hétfő | Belföld

Melegszik az idő a héten

Melegszik az idő a héten, a hétvégén helyenként 10 foknál is melegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.