Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2013. Július 30. 12:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni harcban

Fidesz: Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni harcban

Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben - kommentálta a Fidesz szóvivője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett foglalkoztatási adatait.

A KSH jelentése szerint az idei év második negyedévében 3 millió 931 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 55 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A munkanélküliek száma pedig 449 ezer volt a második negyedévben, 23 ezerrel kevesebb, mint 2012 azonos időszakában. Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a 2010-es kormányváltás óta töretlen az a trend, hogy nő a foglalkoztatottak száma.

Szavai szerint az ország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint korábban és mint sok más európai állam.A szóvivő kitért a fiatalok helyzetére, jelezve, hogy - mint egész Európában, úgy Magyarországon is - az ő munkanélküliségük a legaggasztóbb, ugyanakkor biztató, hogy ebben a korosztályban is csökken az állástalanok száma.

Selmeczi Gabriella megjegyezte, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv az év első öt hónapjában 720 ezer ember foglalkoztatását segítette, köztük körülbelül százezer pályakezdő fiatalét.

Címkék: munkanélküliség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2024. Május 24. 08:02, péntek | Belföld

Orbán Balázs: Magyarország nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni

Orbán Balázs reméli, új könyvének köszönhetően kiderül, hogy a jelenlegi nehéz helyzet, a háború és a \"háborús készülődés\" ellenére Magyarország \"nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni\".

2024. Május 24. 08:00, péntek | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták a negyedik áldozat holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön.