Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Február 16. 18:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelem, telefonos csalók!

Figyelem, telefonos csalók!

A rendőrség az áldozattá válás megelőzésére hívja fel az állampolgárok figyelmét.

A Tamási Rendőrkapitányság nyomozást folytat csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Egy nagyszékelyi férfi feljelentést tett a rendőrségen, mert 2017. február 9-én 17 óra 34 perckor felhívta egy férfi, aki önmagát a Telenor munkatársának adta ki. A hívó közölte, hogy a telefonszámot egy nyereménysorsoláson kihúzták és a tulajdonosa nyert 200.000 forintot. A telefonáló az összeg kiutalására hivatkozva elkérte a sértett bankszámlájának számát, valamint a számlához tartozó bankkártyán lévő adatokat. A sértett a kért adatokat a nyeremény reményében megadta, majd február 13-án tapasztalta, hogy a bankszámlájáról ismeretlen tettes több részletben leemelt 65.000 forintot.

Az ügyben az elkövetők felkutatása folyamatban van, a további eljárást a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Az elmúlt időszakban hasonló módszerrel több sértettet megkárosítottak, ezért a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

A szolgáltatóknál nincs olyan nyereményakció, amelynek során a kisorsolt személy a nyereményét készpénz befizetése, vagy telefonos feltöltés ellenében kaphatja meg. A szolgáltatók nem sorsolnak telefonszámokat.

Ha a telefonos hívó önmagát egy szolgáltató munkatársának adja ki, majd közli, hogy a hívott egy nyereménysorsoláson pénzt nyert, akkor a telefonáló nagy valószínűséggel bűnelkövető, és szándéka a hívott tévedésbe ejtése, valamint pénzének megszerzése. Stílusuk gyakran megnyerő, meggyőzően érvelnek, valamint hanghordozásuk is hasonló, mint a szolgáltatóké.

Kérjük, hogy minden esetben gondolják át, hogy mit tesznek. Ne kövessék az utasításaikat! Ne töltsenek fel összegeket a megadott telefonszámra, és ne fizessenek a hívónak! Ne adják meg saját bankszámlájuk, bankkártyájuk azonosítóit!

Amennyiben ilyen hívást fogadnak, jegyezzék fel a hívás időpontját, esetleg a hívó telefonszámát, majd azonnal tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es telefonszámán. Kérjük, hogy a felhívásunkról tegyenek említést hozzátartozóiknak, ismerőseiknek is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.