Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Július 11. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: Lánglovagok.hu

Figyeljünk a vízelvezető árkok állapotára!

Figyeljünk a vízelvezető árkok állapotára!

A nyári időszakra jellemző heves esőzéssel járó zivatarok során rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullik, melyet a vízelvezető árkok nem minden esetben képesek elvezetni.

Fokozottan problémát jelent, ha az árkok és átereszek nincsenek megfelelő állapotban.

A nagy mennyiségű csapadék lekaszált száraz növényi hulladékot, hordalékot, iszapot hozhat magával, tovább szűkítve az átereszek keresztmetszetét. Több helyütt akár az árkok teljes feliszapolódása és az átereszek beszűkülése vagy teljes eltömődése is bekövetkezhet.

A víz útjába kerülő bármilyen akadály – növényzet, faágak, hulladék – meggátolja annak szabad elfolyását vagy felduzzaszthatja azt, ami a folyamatos utánpótlás miatt a dugulás hatására kilép a mesterséges medréből. Az így felgyülemlett csapadék kárt tehet a kiskertekben, lakóházakban, pincéket áraszthat el, de akadályozhatja a gyalogos közlekedést a járdákon, veszélyeztetheti a kerékpárosok közlekedését és elöntheti az úttestet, nehezítve ezzel az autósok haladását is.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelten kéri a megye lakosait, hogy saját ingatlanuk határában, környékén lévő vízelvező árkokat és átereszeket a megfelelő mértékben tartsák tisztán a jövőben is, így nagyobb eséllyel elkerülhetőek a heves esőzések következtében kialakuló káresemények.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.