Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Október 09. 14:22, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Filmünnep hat fővárosi és 13 vidéki moziban

Filmünnep hat fővárosi és 13 vidéki moziban

Kedvezményesen lehet az idén is filmet nézni a Cinema City Filmünnep rendezvénysorozatának keretében, amely csütörtöktől vasárnapig tart hat budapesti és 13 vidéki multiplex mozi részvételével.

A Filmünnep vetítésein lesz először látható a Csányi Sándor és Tompos Kátya főszereplésével, Orosz Dénes rendezésében készült Coming out című romantikus vígjáték előzetese - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szerdán az MTI-vel. A film december 5-én kerül a magyar mozikba.
A rendezvényen még készülő és már bemutatott magyar filmek alkotói is beállnak jegykezelőnek: Trill Zsolt, a Mancs című film főszereplője, Kulka János, akit hamarosan a Swing és az Argo 2 című alkotásban is láthatnak a mozinézők, valamint a Megdönteni Hajnal Tímeát című romantikus vígjátékból Szabó Simon és Simon Kornél csatlakozik a közismert személyek jegykezelő csapatához. A "sztárjegyszedők" sorában továbbá MTVA-s képernyősökkel is találkozhatnak a nézők.
Árpa Attilával, aki nemrég fejezte be az Argo 2 forgatását, szintén jegykezelőként találkozhat a közönség. A Filmünnepen újra műsorra tűzik az Argo első részét és az Arénában, a péntek esti vetítés előtt bemutatják az Argo 2 werkfilmjét, a vetítést közönségtalálkozó követi.
Szász Jánossal, A nagy füzet című film rendezőjével szintén találkozhat a közönség. A világhírű Agota Kristof-könyv játékfilm-adaptációja, amelyet szeptember 19. óta játszanak a magyar mozik, Karlovy Vary-ban elnyerte a fődíjat és Magyarország hivatalos nevezése a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra. A rendezővel a veszprémi Cinema City Balatonban pénteken, szombaton pedig a XI. kerületi Cinema City Allee-ban hallható beszélgetés.
Ugyanitt Vong Kar-vaj kínai filmrendező A nagymester című filmjéhez kapcsolódva kung-fu bemutatót tartanak pénteken és szombaton este. A négynapos rendezvény második napján Michel Gondry Tajtékos napok című filmjéhez kapcsolódva szerveznek beszélgetést, amelynek vendége Dudás Viktor, az MTVA Archívum és Tartalomkereskedelmi Igazgatóságának főtanácsadója.
Az Arénában október 11-én az Időről időre című filmet premier előtt vetítik, a moziban olyan jegykezelőkkel lehet találkozni, mint ByeAlex énekes-zeneszerző, Szőke Zoltán, Gesztesi Károly színész, Cseh László úszó vagy Fluor Tomi zenész.
A Cinema City Duna Plazában október 12-én a Werk Akadémia diákjainak filmösszeállítása lesz látható, bevezetőt mond Réz András filmesztéta. A székesfehérvári multiplexben október 11-én Sára Sándor 80. születésnapja alkalmából a Cigányok és a Feldobott kő című filmjét vetítik, a mozi vendége a Kossuth-díjas rendező.
A Filmünnep kiemelt médiatámogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

Címkék: Kultúra-film

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;