Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 28. 08:26, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Fölényesen nyertek a labdarúgók Tamásiban

Fölényesen nyertek a labdarúgók Tamásiban

A Tolna megyei I. osztályú férfi bajnokság 6. fordulójában a Tamási 2009 FC együttese és a Dombóvári FC gárdája közötti meccset az eredetileg kijelölt szeptember 21-i időpontról négy nappal későbbre halasztották

a házigazdák Magyar Kupa elfoglaltsága miatt.

A két legénység augusztusban már megmérkőzött egyszer egymással az említett sorozat keretében, akkor Kardos Ernő edző még formálódó alakulata 5:1-re kikapott az idegenbeli összecsapáson.
A vendéglátók bizakodva készültek a szeptember 25-i „szomszédvári” rangadóra, ugyanis a szombati otthoni kupameccsükön 4:1-re nyertek a velük azonos osztályban szereplő Tihanyi FC ellen és bejutottak az ország legjobb 64 csapata közé. A látogatók fogadkoztak, hogy visszavágnak a másfél hónappal korábbi vereségért. Az említettek miatt a két - egyaránt győzelemre törő - rivális meccse tehát izgalmasnak ígérkezett.
Az első félidő elején a rohamozni igyekvő hazaiak stabil védőfallal találták magukat szemben, mely az egymást lelkesen kisegítő társaknak köszönhetően jól zárt és kivétel nélkül hatástalanította a gólszerzési próbálkozásokat. A játékrész második felének kezdetén ritmust váltottak a dombóváriak, akik a 27. percben Bradics Tamás bombagóljával megszerezték a vezetést. A kék mezesek tucatnyi perc elteltével növelték az előnyüket, a hátvédsorból fellépő Varga Bence higgadtan helyezte a labdát a rivális kapujába. Az ellenakcióból Benke Viktor révén rögtön szépítettek a tamásiak, de az örömük nem sokáig tartott, mert a szünet előtti pillanatokban Balogh Szabolcs ismét kettőre növelte a különbséget a két gárda találatai között. Az eredményjelző 1:3-as állást mutatott akkor, amikor az együttesek a szünetre az öltözőbe vonultak.
A pihenőt és a térfélcserét követően elszántan támadott az otthonában pályára lépő alakulat, mely Benke Viktor jóvoltából az 52. percben 3:2-re alakította az állást. A házigazdák mindent megtettek azért, hogy egalizáljanak, ám a DFC legénysége nem ijedt meg, sőt a 62. percben Bradics Tamás megszerezte saját második és gárdája negyedik gólját. A „kegyelemdöfést” Balogh Szabolcs vitte be, aki a 81. percben vette be a tamásiak ketrecét.
Kardos Ernő tréner az ellenfélre szabta azt a hadrendet, amivel a zöld gyepre küldte tanítványait, akik akaratból, fegyelmezettségből és csapategységből is jelesre vizsgáztak, annak következtében pedig fölényes - 5:2 arányú - diadalt arattak.

Eredmény:
Tamási 2009 FC - Dombóvári FC 2:5 (1:3)
Dombóvár: Czebei - Varga B. (Androsics), Párkányi, Tieger, Martinka - Bradics (Hetesi), Kulcsár (Vajk), Keczeli, Papp - Balogh Sz., Horváth Á. (Bán)
Gólszerzők: Benke (2), illetve Bradics (2), Balogh Sz., (2), Varga B.
Tabella: 2. Dombóvári FC

Címkék: DFC, foci, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.