Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Február 15. 14:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Folytatódik a bérlakások felújítása

Folytatódik a bérlakások felújítása

A Város- és Lakásgazdálkodási Nkft-től a település önkormányzata veszi át üzemeltetésre a tulajdonában lévő Pannónia utcai és Platán téri bérlakásokat.

Erről is szó volt azon a február 7-i lakossági fórumon, amit Szabó Loránd polgármester tartott az említett ingatlanok lakóinak.

A képviselő-testület azért kényszerült a változtatás mellett dönteni, mert nonprofit cégének a feladat ellátásához nem áll rendelkezésére sem elegendő szakember, sem megfelelő számú közmunkás, így az nem tudja eredményesen és hatékonyan működtetni az említett házakat. Az önkormányzat nem saját maga fog a bérlakások üzemeltetésével foglalkozni, hanem versenyeztetés útján kiválaszt egy olyan vállalkozót, aki elvégzi a felmerülő javítási-karbantartási munkákat, megoldja a műszaki problémákat.
Szabó Loránd a fórumon a fejlesztési terveket is ismertette. A városvezető arról biztosította a megjelenteket, hogy a Pannónia utcai bérlakások 2016-ban elkezdett felújítása idén folytatódni fog, valamint a Pannónia utca 5-7. és a Platán tér 1-2-3. számú társasházak előtti járdákat is megújítják.
A távlati elképzelésekben az szerepel, hogy 2019-ben a Platán téri ingatlannál megtörténik a külső homlokzat szigetelése, valamint a rossz állapotban lévő ablakokat hőszigetelt nyílászárókra cserélik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.