Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Február 27. 08:33, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Forgalomkorlátozás Tolna megyében

Forgalomkorlátozás Tolna megyében

Az Útinform legfrissebb tájékoztatása alapján a 61-es és 65-ös főutak Tolna megyei teljes útszakaszán ma reggel 5.30-tól átmenetileg korlátozták a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárművek közlekedését.

Időjárás:

Az éjszaka folyamán az ország nyugati és déli részén helyenként öt-tíz centiméter friss hó hullott, a meteorológiai előrejelzések szerint napközben további, hasonló mennyiségű csapadékra lehet számítani. Hófúvás miatt Zala és Vas megyében másodfokú (narancs) riasztást adtak ki. A télies időjárás elsősorban a Dunántúlt érinti, de az ország más részein is előfordulhatnak rendkívüli időjárási helyzetek.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében több alsóbb rendű utat le kellett zárni, de egyik megyében sincs elzárt, vagy megközelíthetetlen település. Tolna megyében a 61-es és a 65-ös, Veszprém megyében pedig a 82-es főúton súlykorlátozást vezettek be, a 7,5 tonnás járművek ezeken a szakaszokon nem közlekedhetnek. A horvát hatóságok Barcs és Letenye határátkelőkön nem engedik át a tehergépjárműveket. A közműellátásban sehol nincs zavar. Amennyiben valahol a fűtést érintően huzamosabb ideig tartó szolgáltatás-kiesés lenne, az önkormányzat és a katasztrófavédelem melegedőhelyet nyit meg.

Ilyen időjárásnál a közlekedésben csúszós, jeges utakra, lezárt útszakaszokra és csökkent látótávolságra kell készülni. Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont. Arra is fel kell készülni, hogy az autó elakadhat, ezért hasznos lehet egy plusz kabát az autóban. Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre.

Aki bajbajutott járművet lát, vagy segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot. A téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit!

Használják a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról ahttp://met.hu/címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, ahttp://utinform.hu/-n olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!