Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2012. Március 05. 14:07, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Formálódik az új nemzeti légitársaság

Formálódik az új nemzeti légitársaság

A február 3-án leállt Malév helyére új társaság léphet, amelyben valamilyen formában az állam is részt vállalna.

Erről a kezdeményező Magyar Légiközlekedésért Egyesület, más néven Malért alapító tagja, Demeter Csaba beszélt a Gazdasági Rádiónak. A szakmai befektető várhatóan a Tensi Csoport és annak egyik tulajdonosa, Déri Tamás lenne, ők már februárban több szakmai anyagot is készítettek a témában.

Az új nemzeti légitársaság megalakításának tervét információink szerint kedden jelentheti be a Malért. Közben a mai Népszabadság azt írja, hogy kisebb méretben ugyan, de életben maradhat a Malév két leánycége, a földi kiszolgáló és a repülőgép-karbantartó. A lap - pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva - azt írta: kormányzati szintről azt közölték, a földi kiszolgálással foglalkozó Malév Group Handling és a repülőgép-karbantartással foglalkozó Aeroplex életben maradását prioritásnak tekintik.

A Népszabadság szerint ennek két oka van: a kormány még számol egy budapesti központú légitársaság létrehozásával, amelynek e két vállalat lehet a szakmai bázisa, a másik pedig, hogy mindkét cég üzletrésze részben vagy egészében el van zálogosítva.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 09:17, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Nagy Márton: töretlen a bizalom a magyar gazdaság felé

Töretlen a bizalom a magyar gazdaság felé, a Standard and Poor\'s megerősítette Magyarország adósság-besorolását és továbbra is befektetésre ajánlja - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

2023. December 09. 09:14, szombat | Belföld

Több kereskedelmi üzletlánc zárva lesz december 24-én

2023. December 09. 09:13, szombat | Belföld

A Tesco mogyorót, a Penny-Market mandulabelet hívtak vissza

Kártevő lehetséges jelenléte miatt mogyoró terméket hív vissza a Tesco Globál Zrt. - közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

2023. December 09. 09:12, szombat | Belföld

Átadták a közmédia legrangosabb szakmai díjait

A köz szolgálatáért végzett tevékenység és a példaértékű szakmai munka elismeréseként tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat pénteken este Budapesten.