Városlista
2019. június 26, szerda - János

Hírek

2019. Június 08. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Főteret alakítanak ki és megszépítik annak a környékét is

Főteret alakítanak ki és megszépítik annak a környékét is

A város polgármestere bejárás során mutatta be az érdeklődőknek a Tinódi Ház körüli terület rekonstrukciós terveit.

A művelődési otthon épülete előtti részen kívánja a képviselő-testület létrehozni a település régóta hiányzó főterét, melynek megépítésével 800 négyzetméterrel fog növekedni a zöldterületek nagysága. Nyitott kérdés még az, hogy Samu Géza „Pogány mitológia” című szobra átkerül-e a főtér centrumába, vagy ott egy kisebb szökőkutat alakítanak ki. Szabó Loránd szerint szerencsés az, hogy az áramszolgáltató cég is tervezte a Tinódi Ház környékének közvilágítás-átalakítását, tehát ez a fejlesztés az önkormányzatnál nem fog költségként jelentkezni. A szakemberek modern kandelábereket állítanak fel az új vonalvezetésű gyalogutak mellé.
Környezetbarát megoldással szintén megszépül a közelben lévő Habsburg-udvar. Az azt átszelő sétány vízáteresztő réteggel lesz lefedve és a környékére új facsemetéket, illetve más növényeket ültetnek.
- A Tinódi Ház déli oldalán is folyik már a kivitelezés - emelte ki a polgármester. - A gyalogos, kerékpáros, illetve autós közlekedésre alkalmas részt saját dolgozókkal és közmunkásokkal, valamint a speciális feladatok ellátására egy helybeli vállalkozót alkalmazva alakítjuk ki elsősorban máshol elbontott anyagok újrahasznosításával. Erre takarékossági ok miatt van szükség, mert nincs nagy forrásunk az említett beruházásokra, 40 millió forintot szánunk az említett célok megvalósítására.
A település lakói által nagy érdeklődéssel kísért bejárás résztvevői számos észrevételt és javasaltot fogalmaztak meg Szabó Loránd számára, aki elmondta, hogy azokat figyelembe fogják venni a végső tervek kidolgozásakor.
A városvezető reményei szerint a most folyó munkálatok egy hónap múlva elkészülnek, a főtér többi részét pedig várhatóan szeptemberben - a „Hat vár hat rád”-túra előestéjén - adják át ünnepélyesen, amikor az akusztikus alapokra épülő folkos popzenét játszó Margaret Island Együttes fog ingyenes koncertet adni.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 26. 16:00, szerda | Helyi

Újabb járdaszakasz újult meg

A város vezetői oklevéllel köszöntötték Kővári Tamást abból az alkalomból, hogy az önkormányzat támogatásával felújította a tulajdonában lévő újdombóvári ingatlan előtti járdát.

2019. Június 26. 14:09, szerda | Helyi

Önkormányzat 2019 - Csikóstőttős polgármestere a Fidesz dombóvári polgármesterjelöltje

Pintér Szilárd, Csikóstőttős független polgármestere lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Dombóváron az őszi önkormányzati választáson - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Dombóváron.

2019. Június 26. 14:05, szerda | Helyi

Hollandiában győzöt a volt dombóvári atléta

A hollandiai Nijmegenben június 15-én rendezték meg a „A jövő atlétikai generációja” elnevezésű nemzetközi versenyt, melyen egy olyan futó is rajthoz állt, aki Dombóváron ismerkedett meg a sportággal.

2019. Június 26. 08:36, szerda | Helyi

A somogyi megyeszékhelyen edzősködik tovább Szőke Balázs

A Kaposvári KK férficsapatánál egy olyan dombóvári trénerrel bővül az edzői stáb, aki játékosként korábban már „letette a névjegyét” a somogyi megyeszékhely klubjánál.