Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 08. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Főteret alakítanak ki és megszépítik annak a környékét is

Főteret alakítanak ki és megszépítik annak a környékét is

A város polgármestere bejárás során mutatta be az érdeklődőknek a Tinódi Ház körüli terület rekonstrukciós terveit.

A művelődési otthon épülete előtti részen kívánja a képviselő-testület létrehozni a település régóta hiányzó főterét, melynek megépítésével 800 négyzetméterrel fog növekedni a zöldterületek nagysága. Nyitott kérdés még az, hogy Samu Géza „Pogány mitológia” című szobra átkerül-e a főtér centrumába, vagy ott egy kisebb szökőkutat alakítanak ki. Szabó Loránd szerint szerencsés az, hogy az áramszolgáltató cég is tervezte a Tinódi Ház környékének közvilágítás-átalakítását, tehát ez a fejlesztés az önkormányzatnál nem fog költségként jelentkezni. A szakemberek modern kandelábereket állítanak fel az új vonalvezetésű gyalogutak mellé.
Környezetbarát megoldással szintén megszépül a közelben lévő Habsburg-udvar. Az azt átszelő sétány vízáteresztő réteggel lesz lefedve és a környékére új facsemetéket, illetve más növényeket ültetnek.
- A Tinódi Ház déli oldalán is folyik már a kivitelezés - emelte ki a polgármester. - A gyalogos, kerékpáros, illetve autós közlekedésre alkalmas részt saját dolgozókkal és közmunkásokkal, valamint a speciális feladatok ellátására egy helybeli vállalkozót alkalmazva alakítjuk ki elsősorban máshol elbontott anyagok újrahasznosításával. Erre takarékossági ok miatt van szükség, mert nincs nagy forrásunk az említett beruházásokra, 40 millió forintot szánunk az említett célok megvalósítására.
A település lakói által nagy érdeklődéssel kísért bejárás résztvevői számos észrevételt és javasaltot fogalmaztak meg Szabó Loránd számára, aki elmondta, hogy azokat figyelembe fogják venni a végső tervek kidolgozásakor.
A városvezető reményei szerint a most folyó munkálatok egy hónap múlva elkészülnek, a főtér többi részét pedig várhatóan szeptemberben - a „Hat vár hat rád”-túra előestéjén - adják át ünnepélyesen, amikor az akusztikus alapokra épülő folkos popzenét játszó Margaret Island Együttes fog ingyenes koncertet adni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.