Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Március 25. 14:03, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Fülöp Attila: péntekig lehet pályázni a gépkocsi-vásárlási támogatásra

Fülöp Attila: péntekig lehet pályázni a gépkocsi-vásárlási támogatásra

Péntekig lehet pályázni a gépkocsi-vásárlási támogatás idei első pályázatára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára egy más témában tartott hétfői budapesti rendezvény után újságírók előtt.

Fülöp Attila elmondta, használt autó vásárlásához 600 ezer, míg új autó vásárlásához 900 ezer forint támogatást ad a kormányzat, ez - mint mondta - lényegesen több, mint a korábban biztosított 300 ezer forintos segítség.
Arra is felhívta a figyelmet, hogy az idei első pályázatra már nemcsak a mozgáskorlátozottak, hanem a vakok, a gyengén látók, a hallássérültek, az autisták és az értelmi fogyatékossággal élők, illetve családtagjaik jelentkezhetnek a szociális és gyámhivataloknál.
Közölte, az új gépkocsit - akár kedvezményes kölcsönnel - vásárlók Suzuki Swift, illetve a nagyobb méretű Suzuki SX4 típusok közül választhatnak. Akik pedig használt autó mellett döntenek, 5 évnél fiatalabb gépkocsik közül válogathatnak - fűzte hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.