Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. December 03. 22:43, hétfő | Belföld
Forrás: InfoVáros

Fürdőzés receptre

Fürdőzés receptre

Kevesen tudják, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénzárnak köszönhetően a mozgásszervi panaszokkal küzdő biztosítottak évente két alkalommal háziorvosi beutalóval vehetik igénybe a Zalakarosi Fürdő gyógyászati szolgáltatásait.

A zalai településen 1962-ben, szénhidrogén kutatások közben találtak rá a 96 Celsius fokos gyógyvízre. A fürdő mindössze 2 medencével kezdte működését, mely mára 12 hektáros parkkal, 25 medencével, élményfürdővel, gyermekvilággal, szaunákkal valamint gyógy- és wellness kezelésekkel várja a vendégeket.
A szerves anyagokban és oldott sókban gazdag gyógyvíz egész Európában egyedülálló. A kénes, hidrogénkarbonátos víz eredményesen alkalmazható reumás és ízületi betegségek, idült gyulladások és egyes bőrbetegségek kezelése esetén is. Fürdőzés közben a kén nemcsak a bőrön keresztül, hanem a légzésünk által a véráramon keresztül nem érintett szövetekbe is beépül.

Zalakaroson a fürdőszolgáltatások mellett kiemelt hangsúlyt kap az egészséges életmód népszerűsítése, valamint az egészségtudatos programok szervezése is. Ilyen kezdeményezés a minden hónapban megrendezésre kerülő gyógyászati nyílt nap. Az ingyenes állapotfelmérés, valamint vérnyomás- és testzsír mérés mellett a vendégek azt is megtudhatják, hogy miként vehetik igénybe a fürdő által kínált gyógykezeléseket.

Az OEP támogatásnak köszönhetően a választott kezelés függvényében a betegeket az ingyenes vagy a részben támogatott kezelések esetén minimális költség terheli. További előnye, hogy nem kell hetekre, hónapokra előre időpontot egyeztetni, mint a kórházakban. A fürdő saját reumatológiai szakrendelésén az állapotfelmérést követően személyre szabott terápiát ajánlanak a pácienseknek, mely a legalkalmasabb a panaszok enyhítésére.
A beutalt betegek számára évente két alkalommal 4 X 15 fürdőzés illetve kezelés biztosított, mely a közgyógyellátásban részesülőknek teljesen ingyenes, és költsége nem számít bele a gyógyszerkeretbe sem. Az OEP által teljes, vagy részleges támogatásban részesülő kezelések az iszappakolás, iszapfürdő, parafangó, orvosi gyógymasszázs, nyirokmasszázs, talpreflexmasszázs, gyógytorna, víz alatti gyógytorna valamint speciális egyéni és csoportos tornák.

A vízben található ásványi anyagok pozitív változásokat indítanak el a vérben, hatására a gyulladásos faktorok javulnak. A keringés felgyorsul, melynek következtében gyengülnek a fájdalmak, javul az ízületek mozgathatósága, nő az izomerő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.