Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Április 04. 09:41, hétfő | Helyi
Forrás: dombomedia.hu

Gálaműsor Dombóvár várossá avatásának 46. évfordulóján

Gálaműsor Dombóvár várossá avatásának 46. évfordulóján

Ünnepi gálaműsorral emlékeztek Dombóvár várossá avatásának 46. évfordulójára a Tinódi Ház színháztermében április 2-án.

A rendezvényen részt vett Potápi Árpád János országgyűlési képviselő, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, és Dombóvár két testvérvárosa, Ogulin és Vir küldöttsége is.

A műsor első részében Szabó Loránd polgármester a képviselő-testület tagjainak közreműködésével városi kitüntetéseket adott át, melyek közül többet most először ítéltek oda.

Kimagasló sporteredményeiért Buzánszky Jenő díjat kapott Tóth Lili Anna.
A városunk életében kulturális értéket teremtő, illetve jelentős elismerést kiváltó eredményt felmutató fiatalnak járó Ambrus Sándor díjat Till Nikolettának nyújtották át. Szenyéri Viktória kiváló tanulmányi eredményeiért és tanulmányi versenyeken elért eredményeiért a Dr. Péter Gyula-díjat kapta.

A Dombóvár Elismert Közössége díjat a Dombóvári ILCO Egyesület számára ítélték oda, melyet Vancsa Józsefné az egyesület elnöke vehetett át.

A város érdekében végzett tevékenységének elismerésére Ivanich Antal díjat vehetett át a Kiss László és Társa Söripari és Kereskedelmi Bt..

Dombóvár Város Elismerő Díszjelvényével az idei évben Dr. Ormosy Viktort, Glaub Róbertet, és Boda Istvánt díjazták.

Majd Szabó Loránd polgármester ünnepi beszéde következett, melyben felelevenítette az elmúlt év eredményeit, sikereit, illetve ismertette a közeljövőben tervezett, városunk életét nagyban előre mozdító projekteket.

A program fénypontjaként a „Pro Oppido Dombovár” díszpolgári címet Dr. Szabó Imre nyugalmazott gimnáziumi tanár, volt országgyűlési képviselőnek ítélték, aki előzetesen levélben megköszönve a megtiszteltetést, lemondott az elismerésről Szabó Loránd polgármesterrel való rokoni kapcsolatára hivatkozva. Ennek ellenére Kiss Béla alpolgármester biztosította a megjelenteket, hogy a díszpolgári címet természetesen Dr. Szabó Imre viselheti és egyúttal gratulált a kitüntetettnek.

A gálaműsor zárásaként a rendezvény sztárfellépője, a Ridikül és a Dal című műsorból ismert Group'N'Swing zenekar szórakoztatta a közönséget.

Címkék: Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!