Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Április 12. 09:03, szerda | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Gálaműsor keretében adták át a városi kitüntetéseket

Gálaműsor keretében adták át a városi kitüntetéseket

Várossá avatásának 47. évfordulóját ünnepelte Dombóvár április első hetén.

A programsorozatot lezáró gálán adták át a városi kitüntetéseket a legkiválóbbaknak.

A város hetét lezáró gálán a dombóvári szépség, Zselcsényi Zsófia köszöntötte a megjelenteket, majd a Spark Sax Band lépett fel. Az eseményen részt vettek a város politikai, közigazgatási, államigazgatási és intézményvezetői, Dombóvár díszpolgárai és a horvát testvérváros, Ogulin küldöttsége, köztük Jure Turkovic polgármester.

A gálán adták át az idei városi elismeréseket, elsőként a tavalyi évben bevezetett ifjúsági díjakat. Kiemelkedő sporteredményéért a Buzánszky Jenő-díjat Fónai Friderika, a sikeres dombóvári kötélugró vette át. A tudományok terén jeleskedett, így dr. Péter Gyula-díjat kapott Ingula Panna, a József Attila Általános Iskola 7.a osztályos tanulója. A város kulturális életében értéket teremtő fiatalok közül az Ambrus Sándor-díjat Marton Márknak ítélték oda, a dombóvári zeneiskola fennállásának egyik, ha nem a legeredményesebb növendékének.

Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye annak adományozható, aki a település érdekében folyamatosan, több éven keresztül kifejtett munkájával kiemelkedő érdemeket szerzett a város fejlődésében. Az elismerést Szabó Loránd polgármester adta át dr. Varga Ferencné nyugalmazott igazgató-helyettesnek, karnagynak, Tarr Ágnes óvodavezetőnek, Krauss Péter nyugalmazott iskolaigazgatónak, korábbi önkormányzati képviselőnek, Tilinger Sándor fotográfusnak és Szabotin Károly kertész szakembernek, a Költségvetési Üzem volt vezetőjének, korábbi önkormányzati képviselőnek.

Az önkormányzat a közösségépítés kiemelkedő szerepét hangsúlyozva hívta életre a Dombóvár Elismert Közössége díjat, melyet 2017-ben a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar és Tücsökzenekar vehetett át. A dombóvári székhellyel rendelkező gazdasági társaságok munkásságának elismeréséül alapított Ivanich Antal-díjat idén a Viessmann Technika Dombóvár Kft. nyert el. A rangos eseményen Dombóvár Város Díszoklevelét kapta meg Kövécs Gyula vállalkozó.

A kitüntetések csúcsát, Dombóvár díszpolgári címét, „Pro Oppido Dombóvárt” Geresdi István nyugdíjas vasutas, korábbi MÁV Építési Főnökség vezetője vehette át.

A gálán mondott beszédében Szabó Loránd polgármester összefoglalta az ünnepi héten átadott fejlesztéseket – ezekkel lapunk következő oldalain részletesen foglalkozunk – és szólt arról is: bár máris küzdelmes évek vannak a képviselő-testület mögött, de messze nincsenek az út végén. „Önök mindannyian társaink közösen kitűzött céljaink megvalósításában. Közösek a terveink, az elképzelésünk, együtt dolgozunk azon, hogy mindez valóra is váljon” – zárta szavait a város polgármestere.

Címkék: Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.