Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Április 19. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvári Művelődési Ház NKft.

Galéria-siker a kaposvári diákszínjátszón

Galéria-siker a kaposvári diákszínjátszón

Április 13-án és 14-én rendezték meg a IV. Csokonai Diákszínjátszó Találkozót a kaposvári Művészbejáróban. Idén nyolc versenyelőadással és két off programos - versenyen kívüli - darabbal.

A péntek délután négy órai kezdés aznap éjszakába nyúló, majd másnap 10 órától délután háromig tartó színházélményt nyújtott a résztvevő csapatok számára, akik Kaposvár mellett Bonyhádról, Szekszárdról, Dombóvárról és Pécsről érkeztek.

Az előadások döntő többsége drámák színpadra vitele volt, melyekben a csoport és vezetője igyekeztek megtalálni a kapcsolódási pontokat köztük és a mű között. Ezek mellett az életjátékok kategóriájából is láthattunk előadásokat.

A háromtagú zsűri (Lukács Zoltán színész, rendező; Csapó György, színész és Balassa Tamás újságíró, színikritikus) a dobogós helyezések mellett számos különdíjat osztott ki. Első helyen a pécsi Müszi - Majomketrec végzett, harmadik helyen pedig a kaposvári Paradox csoport.

A dombóvári Galéria 5.0 Mono- és sztereotípiák című előadásával második helyezést ért el. Egyik tagjuk, Németh Bence a legjobb fiúalakítás díját, míg vezetőjük, Farkas Atilla a legjobb rendezés díját érdemelte ki.

További fotókért kattintson a lenti képre!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.