Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 26. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Galgóczi Ágnes: kedvezően alakulnak a járványügyi adatok

Galgóczi Ágnes: kedvezően alakulnak a járványügyi adatok

Kedvezően alakulnak a járványügyi adatok, folyamatosan csökken a koronavírus-fertőzés miatt kórházban kezeltek száma, és egyre kevesebben szorulnak lélegeztetőgépes ellátásra

- közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiával. Galgóczi Ágnes elmondta: az elmúlt 24 órában 2328 új fertőzöttet azonosítottak, és 205-en haltak meg.

A javuló adatok ellenére azonban a védelmi intézkedések és a higiéniás szabályok betartása továbbra is fontos - emelte ki.

Felhívta a figyelmet arra, hogy bár a teraszok kinyitottak, a kedvező adatok megtartásához fontos az egyéni felelősség is.

Kitért arra is, hogy május 10-től a felső tagozatosok és a középiskolások is visszatérhetnek az iskolákba, és év végéig jelenléti oktatás mellett tanulhatnak. A digitális oktatás jól bevált, de a közösség szempontjából fontos a jelenlét is - mondta.

Ismertette: a szombaton Magyarországra érkezett 600 ezer adag Sinopharm-vakcinát vasárnap szállítják ki a kórházi oltópontokra és a háziorvosi rendelőkbe, ahol hétfőn, kedden és szerdán a tömeges oltási program részeként oltják a regisztráltakat. Emlékeztetett, a kórházi oltópontokon történő oltásokra online lehet időpontot foglalni.

Minden Magyarországon használt oltóanyag hatékony és biztonságos - hangsúlyozta Galgóczi Ágnes, javasolva, hogy mindenki éljen az oltás lehetőségével.

Galgóczi Ágnes azt mondta, a járvány alakulásának függvényében fokozatosan lazítanak a korlátozásokon, a maszkviselés azonban "egy ideig még velünk marad".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.