Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. November 19. 08:44, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Görögországban teljesítette a maratont a dombóvári futó

Görögországban teljesítette a maratont a dombóvári futó

Élete egyik nagy álmát váltotta valóra Boruzs Beáta azzal, hogy november 11-én rajthoz állt az „Athens Marathon. The Authentic” elnevezésű futóversenyen.

A megmérettetést az első újkori olimpia maratonfutásának útvonalán rendezték meg. A dombóvári futó azt a célt tűzte maga elé, hogy érjen célba a 42.195 méteres távon.

Az első nyolc kilométert majdnem sík területen teljesítették a világ minden részéből összesereglett futók, akik aztán hosszú dombokra kaptattak fel, melyekről rövid lejtőkön ereszkedtek le. Ez a 24 kilométeres etap alaposan igénybe vette még a jól felkészült atlétákat is. Ám a versenyzőket a holtpontokon az őket hangosan - énekléssel, dobolással, kiabálással és tapsolással is - bíztató szurkolók lendítették át, akik fantasztikus hangulatot teremtettek drukkolásukkal. Boruzs Beáta is hatalmas élményként élte meg azt, hogy a „klaszikus maratonnak” résztvevője lehetett. Az utolsó 10 kilométert már az előző résznél könnyebb terepen tették meg az egyre fáradó futók, akik aztán az 1896-os ötkarikás játékokra újjáépített Panathinaiko Stadionban lévő célba érkeztek meg.

A távot sikeresen teljesítők mindegyike érmet kapott a különleges sportesemény szervezőitől. A futás, a hely, a legenda és a történelem szenzációs négyes lenyűgözte a dombóvári futót, akit Fazekas Gáspár, a DOVASE edzője készített fel a görögországi versenyre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.