Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2012. Április 10. 14:13, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Görögországban terjeszkedne a Gazprom

Görögországban terjeszkedne a Gazprom

Az orosz Gazprom komolyan érdeklődik a görög DEPA áramszolgáltató megvásárlása iránt.

A gázipari óriáscég olajipari leányvállalata, a Gazprom-Nyefty pedig az eladásra kínált Hellenic Petroleum kőolajipari csoport megvételét fontolgatja.

Alekszander Medvegyev, a Gazprom alelnöke hétfőn arról adott tájékoztatást, hogy a vállalat hivatalosan is jelentkezett az athéni kormánynál az áramszolgáltató felkínált tulajdoni részére. A Hellenic Petroleum megvásárlásáról a Gazprom-Nyefty elnöke csak annyit mondott a Kommerszant című lapnak, hogy vizsgálják a lehetőséget. Egy névtelenül nyilatkozó illetékes szerint az orosz cég szerbiai érdekeltségébe, az NIS-csoportba integrálná a görög kőolajipari vállalatot.

A görög kormány az idén 11 milliárd euró értékben tervez eladni állami tulajdonrészeket az év végéig, és összesen 20 milliárd euróért 2013 végéig az államháztartás egyensúlyának javítása érdekében.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.