Városlista
2023. március 30, csütörtök - Zalán

Hírek

2012. Április 10. 14:13, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Görögországban terjeszkedne a Gazprom

Görögországban terjeszkedne a Gazprom

Az orosz Gazprom komolyan érdeklődik a görög DEPA áramszolgáltató megvásárlása iránt.

A gázipari óriáscég olajipari leányvállalata, a Gazprom-Nyefty pedig az eladásra kínált Hellenic Petroleum kőolajipari csoport megvételét fontolgatja.

Alekszander Medvegyev, a Gazprom alelnöke hétfőn arról adott tájékoztatást, hogy a vállalat hivatalosan is jelentkezett az athéni kormánynál az áramszolgáltató felkínált tulajdoni részére. A Hellenic Petroleum megvásárlásáról a Gazprom-Nyefty elnöke csak annyit mondott a Kommerszant című lapnak, hogy vizsgálják a lehetőséget. Egy névtelenül nyilatkozó illetékes szerint az orosz cég szerbiai érdekeltségébe, az NIS-csoportba integrálná a görög kőolajipari vállalatot.

A görög kormány az idén 11 milliárd euró értékben tervez eladni állami tulajdonrészeket az év végéig, és összesen 20 milliárd euróért 2013 végéig az államháztartás egyensúlyának javítása érdekében.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 13:11, szerda | Külföld

A finn házelnök köszönetet mondott országa NATO-csatlakozásának támogatásáért

Matti Vanhanen finn házelnök levélben mondott köszönetet Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, amiért a magyar parlament támogatta országa NATO-csatlakozási kérelmét.

2023. Március 24. 15:32, péntek | Külföld

Hamarosan ellentámadást indítanak az ukránok

Hosszú idő óta ismert, hogy tavasszal az ukránok ellentámadást terveznek, most az ukrán szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Szirszkij arról beszélt, hogy hamarosan ellentámadásba kezdenek.