Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2023. Január 04. 08:20, szerda | Belföld
Forrás: mti

Gumicsővel szívta le mások kocsijából az üzemanyagot a 60 éves férfi a fővárosban

Gumicsővel szívta le mások kocsijából az üzemanyagot a 60 éves férfi a fővárosban

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 60 éves férfi ellen, aki 2020 tavaszán-nyarán két gépkocsiból is gumicső segítségével lopott üzemanyagot, illetve egy harmadik esetben megzavarták cselekménye közben. A kerületi ügyészség a férfi börtönbüntetésre ítélését indítványozta.

A vádirat szerint a férfi 2020 áprilisában és júniusában, az éjszakai órákban gumicsővel és kannával Zugló utcáin két kocsiból üzemanyagot szívott le és lopott el. Harmadik cselekményének elkövetése közben a férfit megzavarták, és menekülés közben elfogták.

Az elkövető továbbá 2020 tavaszán egy fóti áruházban szeszesitalt, mobiltelefont és kézfertőtlenítőt lopott, oly módon, hogy azokat a ruházatába rejtette, a biztonsági szolgálat azonban feltartóztatta.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit – büntetett előélete miatt, mint különös visszaesőt – 3 rendbeli, részben üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével és 1 rendbeli lopás vétségének kísérletével vádolja a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A felvételen az látható, ahogy a vádlott az egyik gépkocsit kiválasztja, és – takarásban – üzemanyagot szív le belőle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.

2024. Március 01. 08:24, péntek | Belföld

Gyopáros Alpár: nem állt meg a népességfogyás az Alföldön, de lassult az üteme

Az alföldi kistelepüléseken ugyan nem állt meg a népességfogyás, de lassult az üteme a Magyar falu program hatására - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Békés vármegyei Medgyesegyházán.