Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2015. Július 27. 08:36, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dombóvári Karatesuli

Györe István újabb elismerése

Györe István újabb elismerése

A Dombóvári Karatesuli 16 tagja Pakson a Tradícionális Shotokan Karate Szövetség (TSKSZ) Központi nyári edzőtáborában vett részt.

A Shihan Záborszki Zoltán hét DAN-os karatesmester által vezetett napi három tréningből álló gyakorlásokat követően az edzőtábort most is övvizsga zárta, ahol a tanuló fokozatoktól a mester fokozatokig bezárólag láthatták a jelen lévők a nyilvános megmérettetéseket. A dombóvári csapatból Budai Gábor és Fehér Zsolt első, míg Regenyei Ákos és Vercz Attila második barna övre vizsgázott sikerrel.
Az esemény idején tartották a TSKSZ elnökségi ülését is, ahol Szabó Csaba felhívta a jelen lévők figyelmét arra, hogy a 2015-ös évben jubilál a Dombóvári Karatesuli. Negyven évvel ezelőtt, 1975-ben kezdte el a karate oktatását Györe István az akkori birkózó edző, aki ezen tevékenységét még 30 éven át gyakorolta, majd az edzések vezetését 2005-ben adta át két tanítványának, Szabó Csabának és Rizsányi Attilának. Az ismertetés következményeként a TSKSZ technikai igazgatója a karate sport dombóvári megteremtéséért és a három évtizedes kiemelkedő munkájának elismeréséül Györe István részére, a tiszteletbeli harmadik DAN övfokozatot adományozta.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 05. 18:02, szerda | Külföld

Újabb texasi városban tiltották be az abortuszt

A Texas állambeli Lubbock az eddigi legnagyobb olyan város az Egyesült Államokban, amely betiltotta az abortuszt és ezzel csatlakozott A meg nem született gyermekek menedékvárosa címet viselő városokhoz

2021. Május 05. 17:02, szerda | Belföld

Tíz éven belül eltűnhet a klasszikus ügyfélszolgálati irodák többsége

Az elektronikus aláírás, e-hitelesítés széles körű elterjedésével a klasszikus ügyfélszolgálati irodák többsége tíz éven belül eltűnhet - állítja a Netlock.

2021. Május 05. 16:10, szerda | Helyi

Elkészült a Lampert Gábor boksz edzőterem

Elkészült és már május 1-jén birtokba vették az első sportolók a Lampert Gábor Edzőtermet.

2021. Május 05. 16:09, szerda | Külföld

Olasz kormányfő: június második felétől életbe lép az európai zöldigazolvány

Világos és egyszerű szabályokra van szükség az európai és nemzetközi idegenforgalom újraindítására Mario Draghi olasz miniszterelnök szerint,