Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Február 03. 07:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Gyulay Zsolt megérzése szerint nyerünk érmet a téli olimpián

Gyulay Zsolt megérzése szerint nyerünk érmet a téli olimpián

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombaton megválasztott új elnöke azt mondta: megérzése szerint lesz magyar érem a pénteken kezdődő pekingi olimpián, és bízik benne, hogy nem is egy.

"Most érkeztem meg hosszú út után. A pontos programomat még nem ismerem, de igyekszem minden helyre eljutni, ahol a magyarok szerepelnek. Az biztos, hogy csütörtökön szeretném felkeresni az olimpiai falut, a magyarok szállását. Ebben a koronavírusos helyzetben is szeretnék minél több kollégával megbeszéléseket folytatni" - mondta az MTI-nek Gyulay Zsolt, akivel szerdán együtt érkezett a kínai fővárosba Vékássy Bálint főtitkár és Fábián László sportigazgató, valamint a korábban pozitív koronavírustesztet adott, ezért a többiekhez egy héttel később csatlakozó Liu Shaoang, olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.

"Február 12-én utazom haza, remélem, addig láthatok olyan versenyt is, ahol lesz magyar érem. Megérzésem szerint lesz érem, és bízom benne, hogy több érem lesz" - tette hozzá Gyulay Zsolt.

A MOB-elnök gépe helyi idő szerint szerda délután szállt le a pekingi nemzetközi repülőtéren, ott átesett a koronavírus-járvány miatti szigorú procedúrán, majd a szállodába vitték. Rá is vonatkozik az a szabály, hogy csak akkor hagyhatja el a szobáját, ha a reptéren vett PCR-tesztje negatív.

Az első magyar érdekeltségű versenyt szombaton tartják, amikor a rövidpályás gyorskorcsolyázók vegyesváltó számában érmeket osztanak, és ekkor rendezik a női 500 és férfi 1000 méteres selejtezőit is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: