Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Július 13. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: orientpress

Ha fogyni szeretne, hagyjon fel a diétás kólával is!

Ha fogyni szeretne, hagyjon fel a diétás kólával is!

Valószínűleg sokakat elszomorít az a hír, hogy a diétás kóla nem segít a fogyásban. A Purdue Egyetem tanulmánya ugyanis megállapította, hogy a diétás üdítők csakúgy köthetőek az olyan egészségügyi problémákhoz, mint az elhízás, a szívproblémák vagy a cukorbetegség, mint cukros társaik - írja a USA Today.

Susie Swithers pszichológus, viselkedési neurológus számos korábbi tanulmány átfogó elemzését végezte el annak kiderítésére, hogy a diétás üdítőitalok hosszútávú fogyasztása növeli-e az elhízás és más egészségügyi problémák kockázatát.

Meglepő módon a legtöbb tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a diétás üdítőitalok legalább olyan károsak, mint cukros párjaik. Másrészt a legtöbbször a fogyásban sem segít, ugyanis sokan úgy gondolják, hogy az üdítővel 'megspórolt' kalóriát máshonnan megengedhetik maguknak.

Más tanulmányok azt a következtetést vonták le, hogy a mesterséges édesítőszerek megzavarják a szervezet azon képességét, amely képes meghatározni, mennyi kalóriára van szüksége, így tulajdonképpen növeli az étvágyat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.