Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2023. Október 10. 10:57, kedd | Helyi

Hagyományőrző programok, színes forgatag az Őszi Fesztiválon

Hagyományőrző programok, színes forgatag az Őszi Fesztiválon

Gyönyörű őszi idő, jó hangulat, hagyományőrző programok, színes forgatag – talán ezek a jelzők foglalják össze leginkább az Őszi Fesztivál nyárbúcsúztató dombóvári rendezvényt.

Már délelőtt elkezdődtek az iskolában a közösségépítő programok. Nagy örömünkre a dombóvári közép- és általános iskolák is elfogadták a meghívást és szép számmal sorakoztak fel a forgatagban.

Pintér Szilárd polgármester és Inguláné Futó Orsolya intézményvezető köszöntője után dr. Hegedüs János plébános áldotta meg a terményeket. A Kapos Táncegyüttes adta meg az alaphangulatot az ünnepi rendezvény nyitásaként, majd a Szilvásváradon, a Nemzeti Vágtán ötödik alkalommal győztes Tieger Endre és családja kezdte meg a sort a felvonuláson.

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár, a Somogy Táncegyüttes, a DOZE, Pápai László és Kintner Ádám, az iregszemcsei Laguna Mazsorett Csoport, és a Bab Társulat hoztak színt a hagyományőrző, kulturális programokhoz.

A Saguly Károly téren széles gasztronómiai kínálat várta a vendégeket, a színpadon egészen 21 óráig váltották egymást a fellépők:

Medinai Tambura Zenekar, Lukács Tibor prímás és zenekara, a pécsi Bartók Béla Férfikar Esszencia Énekegyüttes, a Nita Dance és végül Márió, a harmonikás koncertje zárta a rendezvényt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 14:00, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 08:49, péntek | Helyi

Borverseny Gyulajon

Öt év kihagyás után az önkormányzat ismét megrendezte a gazdák borversenyét Gyulajon.

2024. Február 22. 16:28, csütörtök | Helyi

Idén két témában várja az alkotásokat a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 22. 09:05, csütörtök | Helyi

In memoriam dr. Dobszay Károly (1930- 2024)

A csikóstőttősi születésű Dr. Dobszay Károly 2024. február 1-jén 93 éves korában hunyt el Budapesten. 2024. február 15-én búcsúzott tőle családja és a Népi Írók Baráti Társaságának tagsága.