Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 30. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Hajók enyhítenének a városi dugókon

Hajók enyhítenének a városi dugókon

A tervek szerint idén nyáron a fővárosi forgalmat tehermentesítő dunai hajójárat indul.

Az agglomerációs és elővárosi közlekedést gyors vízibuszok segítenék, ám erről még nem készült el a megvalósíthatósági tanulmány. A járműparkot illetően viszont korlátozottak a lehetőségek - írja Magyar Hírlap.

A Budapesti Közlekedési Központ azt közölte a lappal, hogy idén júniustól új dunai hajójárat indul Újpest és Dél-Buda között a fővárosi vízi közlekedés fejlesztésének első gyakorlati lépéseként.A pontos időpont a jelenleg zajló üzemeltetési pályázat eredményétől függ. A jegyárak várhatóan a városi tarifarendszerbe illeszkednek olyan formán, hogy az alkalmi utasoknak külön jegyet kell majd váltaniuk, de a BKV-bérletekkel lehet használni a járatokat.

A járat négy használt, de felújított hajóval kezd üzemelni, ezzel együtt a BKK pályázati forrásból tervezi korszerű, akadálymentesített és a jelenlegieknél jobb menetdinamikájú vízibuszok beszerzését is. Így a vízi közlekedés versenyképes alternatívát jelenthet a belvárosi közösségi közlekedésben.

A BKK közölte, vizsgálják annak lehetőségét is, hogy a korábban működő Pünkösdfürdő–Boráros tér járat továbbfejlesztésével hétvégenként lehetőség lenne a leginkább látogatott közparkok és szabadidős területek (Kopaszi-gát, Margitsziget, Óbudai-sziget, Népsziget, Római-part) hajóval történő megközelítésére is. Ezzel párhuzamosan tárgyalások zajlanak a főváros környéki településeket kiszolgáló, Visegrád és Százhalombatta között működő gyors hajójárat megvalósításának lehetőségeiről, tehermentesítve ezzel a Budapestre vezető közutakat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.