Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Szeptember 08. 08:10, hétfő | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita

Hajrá, új tanév!

Hajrá, új tanév!

Újra kitárta kapuját a gyerekek előtt a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Gyorsan elrepült a nyár, szeptember elsején nyolc órakor megszólalt a csengő a belváros iskolájában. Szenyériné Szabolcska Julianna igazgatónő 78 elsős kisdiákot köszöntött az intézményben, akik már izgatottan várták ezt a pillanatot. Nemsokára ők is eligazodnak a számok, a betűk és a dallamok világában.
A kiskórus tagjai az iskolai életről daloltak. A 4.a osztályosok vidám műsort adtak elő; a gyerekek arcjátéka, gesztusai is arról árulkodtak, hogy nagyon jó ebben az iskolában gyereknek lenni. A szünidei élmények felidézése mellett apró életképeket láthattunk a magyar- és a matematikaórákon előforduló humoros jelenetekből, a szünetekben a fiúk és a lányok csúfolódásaiból.
Négy elsős kisgyerek strófákba szedve számtalan kérdést tett fel, kíváncsiak voltak arra, hogy mi vár rájuk az iskolában. Mi, akik már tapasztaltabbak vagyunk, megígérhetjük, hogy a „tudásszerző csata most veszi kezdetét.”
A műsort Balikóné Szabó Noémi állította össze, a dekorációt Majorosné Gyurkovics Edit készítette. A kiskórus vezetője Főbusz Nóra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 13:39, szombat | Helyi

Ön is segítheti online kérdőív kitöltésével a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ munkáját

Facebook bejegyzésükben leírják, hogy a kérdőív segítségével tudják felmérni a lezajlott programok társadalmi hatásait, és hogy milyen tevékenységekkel lehetne fejleszteni a település kulturális életét.

2024. Július 19. 16:27, péntek | Helyi

Kihirdették a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítására kiírt pályázat nyerteseit

Dombóvár Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága elbírálta a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítását szolgáló, vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra benyújtott pályázatokat.

2024. Július 18. 14:06, csütörtök | Helyi

Európa bajnokságon versenyeznek a dombóvári kölélugrók

A JUMPERS Dombóvári Kötélugró Sportegyesület 9 versenyzővel, 18 versenyszámban méri össze tudását Európa legjobbjaival.

2024. Július 17. 11:45, szerda | Helyi

Az extrém balesetek napja volt

A nyári hőségben a vármegye útjain július 16-án egyetlen nap alatt nyolc baleset is történt. Négy esetben sérüléssel végződtek az ütközések. Mindegyik alkalommal kétkerekűek vezetői voltak érintettek.