Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. December 12. 13:23, hétfő | Helyi
Forrás: Városunk Dombóvár

Hálaadó Istentiszteleten ünnepelt az evangélikus közösség Dombóváron

Hálaadó Istentiszteleten ünnepelt az evangélikus közösség Dombóváron

A „Magyar Templom-felújítás Program” keretében biztosítottak forrást a dombóvári evangélikus templomtorony bádog borításának megújítására és az épület külső festésére.

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága a „Magyar Templom-felújítás Program” keretében biztosított forrást a dombóvári evangélikus templomtorony bádog borításának megújítására és az épület külső festésére. A tizenöt millió forint összegű beruházás elkészült, december 11-én délután a gyülekezet együtt adott hálát Szücs Eszter és Szabó Szilárd lelkész házaspár vezetésével, a vendégekkel együtt.

Advent harmadik vasárnapján Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdetett igét, majd az istentiszteletet követő közgyűlésen Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a gyülekezetet. Elmondta, hogy a kormány templomfelújítási programjának célja nem csak a több esetben műemléki értékkel bíró és közösségi teret adó épületek állagmegóvása, felújítása, hanem a közösségek támogatása is. Közösségeinket minden módon meg kell védeni, erősíteni, támogatni kell. A közösségnek, a közösséghez való tartozásnak a mai bizonytalan, kihívásokkal teli mindennapi életünkben óriási szerepe van, az elesett embertársainknak szüksége van útmutatásra, elfogadásra. Kiemlete, hogy erős keresztény közösségek nélkül nincs nemzet és nincs jövőnk.

Az ünnepségen Aradi András a Tolna-Baranyai Egyházközösség esperese, Rózsai György a közösség felügyelője is háláját fejezte ki a templom megújulásáért. Az istentiszteleten részt vett Pintér Szilárd Dombóvár város polgármestere és Somfalvi Eszter a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője.
Az ünnepség advent harmadik vasárnapján az oktatási intézmény diákjainak, tanárainak műsorával vált teljessé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.