Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 22. 18:03, péntek | Belföld
Forrás: mti

Halálos és cserbenhagyásos gázolás részegen – 7 és fél évet kapott a ságújfalui férfi

Halálos és cserbenhagyásos gázolás részegen – 7 és fél évet kapott a ságújfalui férfi

Elítélte a bíróság azt a 23 éves ságújfalui férfit, aki tavaly télen halálra gázolt egy gyalogost, majd elhajtott a helyszínről. Mint kiderült: ittas is volt, ráadásként egy önkényesen elvitt autóval közlekedett.

A Salgótarjáni Járásbíróság a csütörtökön megtartott tárgyaláson halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette és jármű önkényes elvétele bűntette miatt 7 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt egy 23 éves ságújfalui férfit.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott tavaly december 23-án, ismerőseivel beteglátogatóba érkezett a salgótarjáni kórházhoz. Mivel az autó vezetője tartott attól, hogy a kórház biztonsági személyzete nem engedi be az erősen ittas állapotban lévő vádlottat, ezért az indítókulcsot a kórházhoz közeli Báthory utcában parkoló autóban hagyta, hogy a vádlott és egy másik ismerőse melegedni tudjanak. A vádlott a sofőr tudta és beleegyezése nélkül a sofőrülésbe átült, az autót beindította és azzal a kórház felé, a Füleki út irányába elindult úgy, hogy az őt megakadályozni szándékozó ismerőse életét és testi épségét közvetlen veszélybe sodorta.

A vádlott a kórház bejáratánál az autóval felhajtott a járdára, és elütött egy gyalogosan közlekedő nőt, ezt követően pedig segítségnyújtás nélkül, a sérült nőt sorsára hagyva és a járművet hátrahagyva távozott. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

Az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, ezért az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.