Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. December 14. 11:44, szerda | Belföld
Forrás: mti

Halálra éheztették kislányukat, fegyház vár a kegyetlen szülőkre

Halálra éheztették kislányukat, fegyház vár a kegyetlen szülőkre

Vádat emelt a halálra éheztetett másfél éves gyöngyösi kislány szülei ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt a Heves Megyei Főügyészség - tájékoztatta a vádhatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

A vádirat szerint a megfelelő táplálás hiánya vezetett 2016 májusában egy másfél éves kisgyermek halálához, amiért az apát és az anyát közösen terheli a felelősség.
A vádlottak élettársakként éltek együtt egy gyöngyösi bérlakásban két közös kiskorú gyermekükkel: egy négyéves és egy másfél éves kislánnyal. 2015 késő őszétől a szülők kisebbik gyermeküket szándékosan nem gondozták, a védőnővel egyáltalán nem tartották az előírt kapcsolatot, és a kicsit egyéves kora után az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatra sem vitték el.

A kislánynak a szükséges táplálékot sem biztosították. A gyermek ennek következtében - hosszú szenvedés után - halt meg a lakásban 2016. május 12-én reggel - tudatta a szóvivő.

A megfelelő táplálás hiányában a másfél éves kisgyermek testtömege nem érte el a 3,5 kilogrammot, ami alig volt több születési súlyánál. A kislány igen nagy mértékben lesoványodott, belső szervei kiszáradtak, bőr alatti zsírszövete szinte teljesen hiányzott, mindezek mellett agyduzzanata keletkezett. Halála végül a súlyos kiszáradás és alultápláltság miatt kialakult heveny légzési-keringési elégtelenség miatt állt be.

A Heves Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a szülőket, akik szülői felügyeleti jogának megszüntetésére - a büntetőeljárással párhuzamosan - per van folyamatban az illetékes bíróságon.

A szóvivő közölte: a főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakra fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.