Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. December 16. 12:39, péntek | Helyi
Forrás: kvj

Halban gazdagon zárta az évet az Asztaltársaság - képgalériával

Halban gazdagon zárta az évet az Asztaltársaság - képgalériával

Az eljövetel, a cselekvő várakozás és a készülődés állt a Hotel Dombóvár Baráti Asztaltársaság évzáró összejövetelének középpontjában. Az asztalra pedig haltöpörtyű, bajai halászlé, rántott ponty és desszertek kerültek.

Az ünnepköszöntés számos szokását, az ahhoz kapcsolódó rítusok színes példáit elevenítette meg közös gyertyagyújtás keretében Farkas György agrármérnök, aki egyúttal a halfogyasztás egyik hazai népszerűsítője.

Dr. Magda Tamás asztalfő ez alkalommal újabb befogadott társat köszöntött Ingula Tamás közgazda személyében, aki családjának és hivatásának élve most a Völgység-Hegyhát Takarék Szövetkezet dombóvári kirendeltségének vezetőjeként végzi feladatát és tesz számos közösségszolgálatot.

A Dombó-Coop Zrt. elnökének balján kedves vendégek is megjelentek: a szekszárdi születésű Tischler Petra séf-kisasszony és Tischler Márk számítástechnikai menedzser. Az ifjú gasztronómus hölgy jelenleg Budapest egy japán és olasz éttermében dolgozik, és ő lesz, aki 2012 márciusában az ókori Pannónia római ételeivel örvendezteti majd meg a dombóváriakat.

Pilinszky Jánostól „A négy gyertya története” ezúttal mintegy asztali áldás hangzott el. Ezután következett a Bank István és csapat által elkészített menü: haltöpörtyű lila hagymával, bajai halászlé pontyból gyufatésztával s ezután rántott ponty könnyű körettel, mártással. Meglepetésként pedig a Ház kötelékébe tartozó Sütész Kft. friss portékái: csokoládés kuglóf- és beigliszeletek sorakoztak.

Szöveg és fotók: kvj

Képgalériánk a hírünk címsora alatti „kapcsolódó galéria” hivatkozással nyílik.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.