Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 19. 08:53, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hamar helyreállhat a belföldi turizmus

Hamar helyreállhat a belföldi turizmus

Bár a belföldi turizmus sokkal hamarabb helyreállhat, mint a globális, de az így is egy évbe, a koronavírus-járvány második hulláma esetén pedig még több időbe telhet

- mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró hétfőn az M1-en. A szakértő kérdésnek nevezte, hogy a vendéglátók miként oldják meg a járványügyi szabályok betartását vagy a távolságtartást, és mi lesz például a svédasztalos étkeztetéssel.

Hozzátette, sok ország próbálkozik most a nyitással, Görögország például júliustól fogadná a külföldi vendégeket, Olaszország pedig - június 3-tól - engedélyezné, hogy a schengeni övezet polgárai akár koronavírus-teszt nélkül is átlépjék a határait.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a gazdasági válság is sújtja most az embereket, tehát kérdéses az is, hogy a nyitás után mennyien utaznak majd.

A hazai turizmus viszont hamarabb helyreállhat, hiszen sokan választottak belföldi célpontot azok közül, akik korábban lemondták külföldi útjukat - hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.