Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 26. 12:16, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Hamarosan befejeződnek a tanuszoda bővítési-átalakítási munkái

Hamarosan befejeződnek a tanuszoda bővítési-átalakítási munkái

A város önkormányzatának tulajdonában lévő Farkas Attila Tanuszoda épületénél folyó bővítési-átalakítási munkálatok hamarosan befejeződnek.

A sportlétesítményhez egy olyan toldalékrész készült az elmúlt hónapok során, melyben az edzők számára alakítottak ki irodát, valamint a gyerekeket tréningre oda- és onnan elszállító szülők számára hoztak létre egy kis teakonyhát, illetve egy olyan helyiséget, ahol az eddigieknél kulturáltabb körülmények között várakozhatnak az edzések ideje alatt az anyukák és az apukák. Ha később megtörténik az uszoda fejlesztése, akkor ebben az ingatlanban egy új vizesblokk kerül kialakításra. A kivitelezés költségeit a Dombóvári Sportiskola Egyesület által elnyert - a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak a Magyar Olimpiai Bizottság által kiemelt sportágak létesítmény-fejlesztésére szánt - 10.000.000 forintos vissza nem térítendő támogatásából, valamint a helyi képviselő-testület által biztosított 4.000.000 forintból finanszírozták.
A Farkas Attila Tanuszoda környezetét is rendbe teteti az önkormányzat. Ezért a kerítésfal egy részét már lebontották és a helyén új bejárót alakítanak ki a szakemberek.
- A sportlétesítményt a korábbiaknál nyitottabbá szeretnénk tenni - emelte ki Szabó Loránd polgármester. - Az a célunk, hogy a Katona József utcában közlekedők lássák azt, hogy a parkolóban autók állnak és milyen sokan használják az uszodát. Hátha ők is kedvet kapnak ahhoz, hogy belépőt váltsanak, amit idén januártól a város lakói és az önkormányzat kiemelt partnereinél dolgozó környékbeliek Dombóvár-kártyával alkalmanként mindössze 50 forintért tehetnek meg.
A jelenlegi különböző térkő-burkolatokat hamarosan egységesíteni fogják a munkások. A város főépítésze, Gyergyák János által készített terv alapján a megmaradó kerítésfal - mely a pályafutását itt kezdő olimpiai, világ- és Európa bajnoki címet szerzett mellúszó, Rózsa Norbert portréját őrzi - előtti teret egy vállalkozó fogja az önkormányzat által rendelkezésére bocsátott anyagokból megújítani várhatóan április közepéig. Ott helyet kap majd egy olyan alkotás is, ami Pataki Ferencet és Szenes Hannát ábrázolja. A Dombóváron született világhírű fejszámolót és ifjúkor szerelmét - aki fiatalon nyaranta gyakran vakációzott a településen élő rokonainál, később pedig II. világháborús mártírrá vált - a helyi Varga Gábor képzőművész fogja megformázni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.