Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. November 22. 21:03, kedd | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal, Dombóvár

Hamarosan belakhatják a zeneiskolaként megújult Bezit

Hamarosan belakhatják a zeneiskolaként megújult Bezit

A kivitelező cég készre jelentette a zeneiskola céljaira felújított és átalakított épületet. Elkezdődhetett a műszaki átadás-átvételi eljárás. A beruházás uniós támogatással, több mint 130 millió forintból valósult meg.

A Szabó Loránd polgármester és az épületet birtokba venni készülő Apáczai Oktatási Központ (APOK) főigazgatója, Szenyériné Szabolcska Julianna november 17-i sajtótájékoztatójáról kiadott közlemény részletesen szól a Bezerédj utcai egykori iskolaépület felújításáról.

A kivitelezés idén június 16-án kezdődött meg. Mivel a város egy régi, karakteres épületéről van szó, az átalakítás tervei az eredeti homlokzatok visszaállításáról és kiegészítéséről, a korabeli ablak- és ajtóméretek megtartásáról és a tartószerkezetek minimális átalakításáról szóltak. Az északi, szomszéd felőli homlokzat nyílászáróin nem változtattatott, csupán fokozott hanggátlású ablakokra cseréltette őket az építtető önkormányzat.

Az épület két bejáratát hagyták meg, amelyeken keresztül a zeneiskola és a hangversenyterem önállóan is megközelíthető. A térburkolat rendezésével a lépcsőházi bejárat akadálymentessé vált. Ezen keresztül a teljes földszinti rész elérhető. Az új ajtók mérete igazodik a korabeli nyílászárókéhoz, és egyben kényelmes szabad nyílásszélességet adnak.

A földszinten kap helyet a tanári szoba, három hangszeres terem, kettő kamaraterem és a közel 100 m2 -es hangversenyterem. Az emeleten sikerült kialakítani nyolc hangszeres termet és a szolfézstermet. Új vizesblokkok létesültek mindkét szinten, és a földszinten akadálymenetes WC-t is kialakítottak a kivitelezők.

Az új nyílászárókat fenyőből egyedileg gyártották. Az északi oldalra kerülő ablakok háromrétegű üvegezéssel, fokozott hanggátlással készültek.

Az épület elkészülte egyben az „Együtt, egymással, gyermekeinkért, a jövőért” - Új K.O.R. Új Kapos-menti Oktatási Rendszer projekt végének a közeledtét is jelzi. December 17-én tartják meg ugyanis annak zárórendezvényét, ahol az épületet birtokba vevő zeneiskolai növendékek lépnek fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.