Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Április 08. 19:16, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás

Hamarosan egészségesebb víz kerül a poharunkba

Hamarosan egészségesebb víz kerül a poharunkba

Kezdetét vette Dombóvár és környéke ivóvízminőség-javító projektjének próbaüzeme,

melynek ünnepélyes keretek közötti bejelentésére 2015. március 31-én, Dalmandon került sor a Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás polgármestereinek jelenlétében.


Az esemény a Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás képviselőjének, Pintér Szilárdnak a beszédével kezdődött, melyben elmondta, hogy a projekt gondolata először 2010-ben született meg, a vállalkozási szerződést pedig 2014 márciusában írták alá a DASZ Konzorcium vezetőjével, az Alisca Bau Építőipari Zrt-vel. Véleménye szerint tartható a határidő, és 2015 második felében a 13 településen mindenki egészségesebb ivóvizet ihat.
Ezután a projektmenedzser, Dr. Szücs Tamás kapott szót, aki kiemelte, hogy eljutottak a műszaki megvalósítás egyik fontos állomására, a beépített technológia próbaüzeme elindulásra került. Az egész folyamat szempontjából az engedélyeztetés nagyon hosszú időt igényelt, de a kivitelezés most már zökkenőmentesen folytatódhat. Ez azt jelenti, hogy a projekt átadása előre láthatólag 2015. június 30-án bekövetkezhet.


Fülöp István, a kivitelező Alisca Bau Zrt. képviselője elmondta, hogy a technológiai műtárgyak és az épületek elkészültek, a víztoronyállítások, valamint a rekonstrukciók folyamatosan zajlanak, a közel 40 km-nyi távvezeték nagy része már a földben van. Megkezdődött a próbaüzem, így a közeljövőben a lakosság már az új, tiszta, az uniós és magyar szabványoknak is eleget tevő vizet ihatja. Fülöp István felhívta a figyelmet a meglévő vízhálózat rekonstrukciója és a próbaüzemi tevékenység miatti időszakosan előforduló, a vízhálózatot is érintő esetleges kellemetlenségekre: lehetnek kisebb-nagyobb vízkorlátozások, illetve a tisztítási folyamat során a vezetékekben, bojlerekben szennyeződések, lerakódások jelenhetnek meg, melyről a háztartásokba kiküldött tájékoztatóban tudatják a lakókat.
A program a dalmandi vízműtelep megtekintésével zárult.


A 13 települést érintő fejlesztés összköltsége 2.849.847.286 Ft, melyből 2.356.618.757 Ft Európai Uniós támogatás. A pályázati kiírás forrását a Kohéziós Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
Teibert Eszter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.