Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Augusztus 28. 14:23, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP

Hamburgeradó helyett: a kormány gyorsbüféket támogat

Hamburgeradó helyett: a kormány gyorsbüféket támogat

Miközben a hamburgeradót már csak chips-adóként aposztrofálják, vannak gyorséttermek, amelyek kifejezetten állami támogatásból kezdhetnek fejlesztésekbe.

Lehetséges hogy az Új Széchenyi-terv pályázatbírálói mégis egészségesnek találták a gyorskaját.

Debreceni olvasónk bocsátotta rendelkezésünkre azokat a felvételeket, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a kormány pusztán bevételi forrásként tekint arra a különadóra, amely azt a célt hivatott szolgálni, hogy a kevésbé egészséges ételek - így a hamburger, a chips, és bizonyos üdítő- illetve energiaitalok - lényegesen drágábbak, így nehezen hozzáférhetőek legyenek.

Ennek fényében különösen érthetetlen, hogy miért támogatja az állam az Új Széchenyi-terv keretein belül a McDonalds gyorsétterem-hálózat bizonyos üzleteit. Ugyan a felvételen szereplő tábla a Cserháti Family Kft. csaknem 7 millió forintos támogatásáról tanúskodik, de nem véletlenül van egy gyorsétterem oldalán. A fent nevezett cég ugyanis kifejezetten gyorsétkeztetéssel foglalkozik, ők üzemeltetik a képen szereplő vendéglátóipari egységet is.

A már chips-adónak nevezett "egészségvédelmi" adónemmel kapcsolatban egyébként is felvetődött már a kérdés, hogy minek alapján tekintenek bizonyos ételeket-italokat egészségesnek vagy egészségtelennek. Miért lehetséges az, hogy a házi pálinkafőzés már adómentessé vált, miközben több üdítőitalt különadóval szándékoznak sújtani?

Elképzelhető persze, hogy a hamburger hamarosan egészséges ételnek számít majd az Orbán-kormány szemében is, hiszen a McDonalds júliusban bejelentette, hogy ebben az évben csaknem 15 milliárd forintért vásárol majd magyar alapanyagokat európai éttermei ellátásához. Aki pedig ilyen mértékben vásárol magyar terméket, az a kormányzat szemében csak egészséges ételeket állíthat elő.

STOP

Címkék: hamburgeradó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.