Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Március 03. 10:20, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Három sportlétesítmény át­ne­ve­zéséről is döntés született

Három sportlétesítmény  át­ne­ve­zéséről is döntés született

Buzánszky Jenő, Lampert Gábor és Ujvári Kálmán. Mindhárom név ismert a dombóváriak előtt.

Korábban a város sportéletében meghatározó szerepet töltöttek be, a mai napig elismerjük munkájukat, tisztelettel emlékezünk rájuk. Ezért három sportlétesítmény átnevezéséről is döntés született a februári testületi ülésen, mely nevüket viseli március 1-jétől. Mindhárom esetben a családtagok hozzájárulásával valósulhatott meg a névváltozás, illetve egy esetben a névadás.

A Dombóvár, Kinizsi u. 37. szám alatt található JAM-Központ U-alakú épületének északi szárnyában lévő, sportcélra szolgáló helyiségcsoport a Mándi Imre Ökölvívó Terem elnevezést viseli 2016. január óta. A köztiszteletben álló és a dombóvári ökölvívás fejlődéséért kiemelkedő munkát végző Lampert Gáborról a Lampert Gábor Ökölvívó Terem elnevezést kapta.

A Katona József utcai sporttelep 2015. november 1. napjától viseli a Dombóvári Ifjúsági Sporttelep elnevezést, amely a névváltoztatást követően a köztiszteletben álló és a dombóvári futball fejlődéséért kiemelkedő munkát végző Ujvári Kálmánról Ujvári Kálmán Sporttelep elnevezést viseli a döntés értelmében.

A Tolna Megyei SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskola és Kollégiumnak helyet adó ingatlan sportolásra szolgáló része – mely az iskolai sportcsarnokból, a mellette létesült műfüves sportpályából, illetve a hamarosan ehhez tartozó konténer öltözőkből áll – a Buzánszky Jenő Sportkomplexum elnevezést kapta.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 13:00, szombat | Helyi

Önkéntes lakossági felmérést végeznek

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre,

2021. Április 10. 08:00, szombat | Helyi

Kiosztották a húsvéti videó verseny díjait

A Földi István Könyvtár kezdeményezett felhívást még húsvét előtt két kategóriában az ünnephez kapcsolódóan.

2021. Április 09. 14:00, péntek | Helyi

Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

A filmsorozatban mások mellett megszólal Bodó Imre helytörténész, Fekete István kutató és Horváth Tibor, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke is mint szakértő.

2021. Április 09. 10:29, péntek | Helyi

Elindult a Szuhay Sportcentrumban a kisterem felújítása

A parketta felújítása, a két vészkijárat, bejárat és az épület főbejáratánál lévő ajtó cseréje, valamint a csarnok komplett festése valósulhat meg.