Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 16. 10:00, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Három városban koncertezik a Halott Pénz

Három városban koncertezik a Halott Pénz

Győrben, Debrecenben és Budapesten ad koncertet a Halott Pénz zenekar a következő két hétben - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az együttes tavasszal csak három koncertet ad: március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra.

Az összegzés felidézi, hogy a Halott Pénz 14 évvel ezelőtt Marsalkó Dávid szólóprojektjeként indult. A pécsi zenész kezdetben egyedül írta a szöveget, a zenéket, két albumot is készített, a sikert az Angard című hip-hop számhoz készült videoklip hozta meg számára. Az igazi áttörést A feneked a gyengém című dallal érte el.

Évekkel később zenekart épített maga köré, 2013 őszén a Szólj anyunak, hogy a városban vagyok című lemez bemutató koncertjén már héttagú zenekarként szólaltak meg. Az album végül elnyerte a legjobb rap vagy hip-hop kiadványnak járó Fonogram-díjat. Ezt az elismerést 2015 májusában a Valami van a levegőben című dal kapcsán két kategóriában is átvehette a zenekar: a zsűri az év rap vagy hip-hop felvételének, míg az MR2 Petőfi Rádió hallgatói az év dalának választották - olvasható a közleményben.

A hazai és külföldi koncertek közben készült és jelent meg 2016 áprilisában a legutóbbi albumuk "Ülni.Örülni.Megőrülni." címmel.

Marsalkó Dávid elmondása szerint a Halott Pénz az eddigi leglátványosabb színpadi produkcióján dolgozik, igazi showműsort mutatnak be Győrben, Debrecenben és Budapesten.

Címkék: Halott Pénz, koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.