Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2020. Május 22. 11:49, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Hárommilliárd forintból épülhet új sportcsarnok Dombóváron

Hárommilliárd forintból épülhet új sportcsarnok Dombóváron

Újabb mérföldkőhöz érkezett az új Dombóvári Szabadidős- és Sportcentrum megvalósulásának terve, mellyel kapcsolatban szakmai egyeztetésre került sor május 21-én Dombóváron.

Dr. Wladár Sándor a MÚSZ elnökének és Rózsa Norbert olimpiai és világbajnok mellúszó mai látogatásának nem titkolt célja, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk a városnak tett egyik legnagyobb ígéretem megvalósításához. A projekt nem az első és nem is az utolsó abban a sorban, amely nem csak kampányígéret marad.

Szakmai egyeztetést tartottunk ma a Dombóvári Szabadidős- és Sportcentrum megvalósításáról. Potápi Árpád János a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy március elején miniszterelnöki egyeztetésén jóváhagyást nyert a dombóvári terv és bízik abban, hogy 2022 májusáig elkészülhet az új sportkomplexum. Dr. Wladár Sándor a Magyar Úszó Szövetség elnöke megnyugtató információkkal érkezett. Beszélt a kormány céljairól, amelybe teljesen illeszkedik a város terve és a szövetség is a megvalósítás mellett fog lobbizni. Rózsa Norbert olimpiai- és világbajnok úszó biztosította Pintér Szilárd polgármestert és Kerényi Zsolt alpolgármestert arról, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy itt, szülővárosában végre megépülhessen az új uszoda. Csike Tamás a Tamási Tankerület igazgatója és Dömötör Csaba a Szekszárdi Szakképzési Centrum kancellárja is részt vett a megbeszélésen, hiszen a két középiskola is érintett a projektben.

Talán a mai napon a legboldogabb Zemán Zoltán a Dombóvári Sportiskola Egyesület elnöke volt, aki elmondta, hogy nagyon örül a kezdeményezésnek, mert végre méltó körülmények között edzhetnek majd a gyerekek.

Abban az összes jelenlevő egyetértett, hogy ritkán születnek kivételes tehetségek, azonban a mindennapi sportoláshoz és az úszás alapjainak elsajátításához elengedhetetlenek a megfelelő körülmények, hiszen a legfontosabb az egészségünk megtartása és az egészséges életmódra nevelés a mai fiatalok számára.

Pintér Szilárd
polgármester

A Tolnatáj Televízió összefoglalója a képre kattintva látható.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 10:51, csütörtök | Helyi

Érsebészeti magánrendelés nyílik Dombóváron

Dr. Nagy Tibor PhD, érsebész szakorvos, egyetemi adjunktus 2020. június 12-től minden pénteken 14:00–17:45-ig várja az érsebészeti problémával küzdő betegeket magánrendelésén.

2020. Június 04. 08:10, csütörtök | Helyi

Röplabdapálya épül Dombóváron

Az önkormányzat a Dombóvári Focisuli Egyesülettel közösen a Katona József utcai sportpálya kihasználatlan területén homokos röplabdapályát alakít ki.

2020. Június 03. 16:16, szerda | Helyi

Megújult a katasztrófavédelem YouTube csatornája

A videók között látható egy dombóvári tűzoltóról és hétéves kisfiáról szóló kisfilm „Amikor egy álom valóra válik” címmel.

2020. Június 03. 14:41, szerda | Helyi

Sokfelé heves zivatarok várhatók szerda délután

Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarveszély miatt.