Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 22. 14:09, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Hárommilliárdos óriásberuházás Nyíregyházán

Hárommilliárdos óriásberuházás Nyíregyházán

Csaknem 800 millió forint európai uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárának fejlesztéséhez a német Hübner-H Kft. – közölte a projekt kommunikációs cégének, az Optimum-R Kft.-nek a vezetője.

Szabó Tibor elmondta: a Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. Munkahelyteremtéssel kombinált komplex technológia és infrastruktúra fejlesztése címmel benyújtott pályázata 799,3 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A cég az uniós forrással együtt több mint hárommilliárd forintot költhet nyíregyházi üzemének fejlesztésére, amellyel ötven új munkahelyet hoz létre. A beruházás során technológiai korszerűsítést eredményező termelői berendezéseket vásárolnak, amely a kapacitásbővítésen túl új termékek előállítására is lehetőséget teremt majd. Megújítják új számítógépek vásárlásával a termelési informatikai hátteret is. A nyíregyházi gyárban továbbá két üzemcsarnokot bővítenek, illetve építenek egy harmadikat. Az új csarnok két, egyenként 24 méter széles, 138 méter hosszú részből, úgynevezett csarnokhajóból áll majd. Hozzá kapcsolódóan irodát és szociális helyiségeket is kialakítanak.

A projekt során a Hübner-H Kft. 18 dolgozó részvételével képzést is indít a speciális gumiragasztási technológia elsajátítására. Az ötven új munkahely kialakításával járó fejlesztéssel a német érdekeltségű társaság piacvezető pozícióját tervezi megerősíteni a járműipari csuklórészek gyártásában és forgalmazásában. A nyíregyházi Hübner-gyár fejlesztése a jövő év októberének végére fejeződik be – tette hozzá Szabó Tibor.

Az autóbuszokhoz, vonatokhoz, villamosokhoz és metrókocsikhoz gumi csuklórészeket gyártó nyírségi üzemben jelenleg négyszázan dolgoznak. A gyár árbevétele tavaly elérte a 28 millió eurót, 7,4 milliárd forintot. Ez 10 százalékkal volt több a 2010. évinél. A mostani fejlesztéssel a termelési értéket öt éven belül 35 millió euróra szeretnék növelni Nyíregyházán.

A német Hübner cégcsoport a jármű csuklórészek világpiacán 80 százalékos részesedéssel bír. A szabolcsi megyeszékhely mellett Indiában most hoz létre egy gyárat, és fejleszti kasseli központi üzemét is. Dél-Afrikában egy volt konkurense üzemét vette át, Franciaországban pedig szintén tárgyal egy gyár tulajdonba vételéről. A cégcsoportnak Oroszországban, Brazíliában, az Amerikai Egyesült Államokban és Kínában ugyancsak működik termelőegysége. A családi vállalkozásként működő kisebb multinacionális cég éves forgalma több mint 300 millió euró, világszerte 1500 embert foglalkoztat.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére