Városlista
2024. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2011. December 26. 07:50, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Hatalmas a veszély?

Hatalmas a veszély?

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója szerint az egész világgazdaság veszélyben van az európai adósságválság nyomán, és sürgette az európai országokat, hogy próbáljanak meg egy nyelven beszélni.

Christine Lagarde a Journal du Dimanche-nak adott nyilatkozatában rámutatott: a december 9-i uniós csúcs csak átmenetileg nyugtatta meg a piacokat, „a közadósságokat és az egész pénzügyi rendszer szilárdságát tekintve bizalmi válságról van szó”. Lagarde szerint a csúcsértekezlet pénzügyi kérdéseket illetően nem volt elég részletes, viszont a gazdasági alapokat érintő alapelvekben túl bonyolultnak bizonyult. Mindezek nyomán az IMF-vezető egy „egyszerű és részletes” menetrendet sürget. „A befektetők erre várnak. A nagy alapelvek nem érik el a kívánt hatást.”

Az egyes államokban erősödő protekcionizmus megnehezíti, hogy nemzetközi koalíciós stratégia szülessen – tette hozzá, ugyanakkor konkrét országokat nem nevezett meg. Az IMF vezérigazgatója úgy véli, hogy mára már a világgazdaság korábbi motorjainak számító országok – így például Kína, Brazília vagy Oroszország – is érintettek, és a jövőben ezeket a gazdaságokat is instabilitási tényezők fenyegetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

Hőség- Harmadfokú riasztás lépett életbe

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

A KDNP kilép az Európai Néppártból és annak frakciójából

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) távozik az Európai Néppártból (EPP) és annak frakciójából, miután Magyar Pétert kedden az EPP mégis felvette - közölte Semjén Zsolt pártelnök és Hölvényi György EP-képviselő az MTI-vel.

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.