Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2011. December 02. 14:32, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Hatalmas erővel csapott le a vihar

Hatalmas erővel csapott le a vihar

A tomboló szélvihar fákat és villanyoszlopokat döntött ki, fennakadást okozott a közlekedésben, épületeket rongált meg, és több mint 350 ezer háztartásban áramkimaradást okozott csütörtökön Los Angelesben.

Az amerikai nagyváros nemzetközi repülőterén egyórás volt az áramkimaradás, s emiatt mintegy két tucat kereskedelmi járatot kellett átirányítani más légikikötőkbe, de az áramszolgáltatás helyreállítása után is több járat késett. Sok iskolában nem volt tanítás. A kidőlő fák épületeket, gépkocsikat rongáltak meg.

Los Angeles megyében rendkívüli állapotot vezettek be, ami lehetővé teszi az állami és szövetségi hatóságoknak a hatékony kárfelszámoláshoz szükséges segítségnyújtás megadását. A szélvihar más területeken is pusztított, így Utah államban, ahol 55 ezer lakos maradt áramszolgáltatás nélkül. Az erős oldalszél felborított tíz pótkocsis traktort Salt Lake City közelében.

Címkék: los angeles, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 07:38, szerda | Külföld

Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban - közölte kedden a védelmi minisztérium.

2024. Május 22. 07:28, szerda | Külföld

Kibocsátották a kolozsvári metróvonal építési engedélyét

Kibocsátotta a kolozsvári metróvonal építési engedélyét a Kolozs megyei önkormányzat kedden - írta a megyei közgyűlés közleményére hivatkozva az Agerpres.

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt