Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 25. 13:12, kedd | Helyi
Forrás: http://dombomedia.hu

Hátrányos helyzetűeknek teremtenének munkalehetőséget és ezzel új esélyt

Hátrányos helyzetűeknek teremtenének munkalehetőséget és ezzel új esélyt

Hátrányos helyzetű, inaktív, de dolgozni akaró embereknek segít Dombóvár és Tamási önkormányzata, a Tolna Megyei Kormányhivatal és a Máltai Szeretetszolgálat.

A minap Tamásiban tartották meg az európai uniós program projektindító partnertalálkozóját, melyre közösen 250 milliós vissza nem térítendő támogatást nyertek el.

Tamási és Dombóvár polgármestereinek célja, hogy csökkentsék a munkanélküliséget, képzések segítségével teremtsenek a hátrányos helyzetűeknek munkalehetőséget és ezzel új esélyt.

Porga Ferenc, Tamási polgármestere a projektnyitón elmondta, a Dombóváron és Tamásiban nyílt Paktum irodák azt a célt szolgálják, hogy felkutassák azokat a személyeket, akik alkalmasak a projektben való részvételre. A központ Tamásiban lesz, de Dombóváron is heti egy alkalommal megtalálható majd a kormányhivatal dolgozója, aki segít a kérdések megválaszolásában. Első sorban a Máltai Szeretetszolgálat feladata lesz a toborzás, a regisztrált és nem regisztrált álláskeresők körében egyaránt.

Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere is felszólalt a rendezvényen. Mint mondta, a két település gazdasági mutatói hasonlítanak egymásra, míg Tamásiban a vállalkozások, Dombóváron a vasút a meghatározó munkalehetőség. A pályázat megvalósítására 36 hónap áll a projekt résztvevőinek rendelkezésére. Szabó Loránd reméli, hogy a Tamásiban és Dombóváron lévő vállalkozások élni fognak azokkal a lehetőségekkel, amelyek az ő fejlődésüket is segíteni tudják.

A projektnyitó rendezvényen Mátyás Tibor Attila, a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaerő-piaci ás alapképzési osztályának vezetője tartott előadást az itteni munkanélküliségi mutatókról. A rendezvényen Széll Aranka, a Tolna Megyei Kormányhivatal partnerségi koordinátora mutatta be a paktum rendszerének működését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.