Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2021. November 18. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Hatszáz kérdéssorral bővült az Okos Doboz interaktív tanulási felület

Hatszáz kérdéssorral bővült az Okos Doboz interaktív tanulási felület

Dombóváron tartottak országos tájékoztatót az Okos Doboz külhoni tartalomfejlesztéséről.

Sajtótájékoztató a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Az Okos Doboz külhoni tartalomfejlesztéséről tarottak országos tájékoztatót. A Játék a tanulás! jelmondattal 2016-ban indított interaktív tanulási felület hatszáz kérdéssorral bővült. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője tájékoztatójában kiemelte, hogy ezzel a rendezvénnyel munkájának mindkét aspektusa összeért. A választókerületében tarthat sajtótájékoztatót egy olyan fejlesztésről, melyben jelentős szerepet vállaltak a külhoni magyar oktatás képviselői, valamint a Nemzetpolitikai Államtitkárságon kollégái. s eredményeképp mind a Magyarországon, mind a határon túli magyar ifjúság kamatoztathatja tudását, erősítheti magyarságtudatát, bővítheti ismereteit.

2020 nyarán született meg az az elgondolás, miszerint fejleszteni, bővíteni kell az Okos Doboz platformját, ezáltal több cél valósulhatott meg; egyrészt a határon túli magyar régiók értékeinek alaposabb megismerését biztosítja, másrészt a határon túl élő azon fiatalok is, akik nem magyar iskolába járnak jobban megismerhetik anyaországuk értékeit, betekintést nyerhetnek a magyar oktatás ismeret anyagába.

Közel ötven gyakorló pedagógust vontak be a munkába, hat régióból melynek segítségével egyre közelebb kerülnek az Okos Doboz megálmodói az egységes magyar oktatás megvalósításához. Az eseményen Erdélyből Burus Siklódi Botond – a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, Kárpátaljáról Orosz Ildikó – a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke, Felvidékről Fekete Irén – a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége elnöke, a Vajdaságból Jerasz Anikó – a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke, Horvátországból Micheli Tünde a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége képviselője beszélt a tapasztalatokról. A hatodik partner Muravidék volt.

Szűcs Dóra az Okos Doboz ügyvezetője elmondta, hogy a kor minden elvárásának megfelel a továbbfejlesztett tudástranszfer. A jelenlegi adatok szerint már több mint 46,5 millió megoldott feladatnál tart a digitális oktatási felület. Az élményközpontúság, az alkalmazhatóság, a maradandó tudás megszerzése volt az elsődleges cél a tankönyvfüggetlen digitális taneszköz megvalósítása során. A dombóvári általános iskola 7. b. osztályos lelkes tanulói vették birtokba elsőként az installációt és mutatták be a gyakorlati működési a megjelentek számára Szűcs Dóra segítségével.

Dr. Szenyériné Szabolcska Julianna az intézmény vezetője köszöntőjében elmondta, hogy a mai kor szellemében kell tanítani, a régi módszerek már nem működnek, ezért a pedagógusnak kell felzárkózni és haladni a ma gyermekeihez, a hatékonyság érdekében új technikákat kell elsajátítani. A minőségi tudás átadása érdekében a diákok érdeklődését fenn kell tartani, így elengedhetetlen az oktatás és a módszerek korszerűsítése. Az iskolában már ismerik és előszeretettel használják is az Okos Dobozt.

Pintér Szilárd Dombóvár polgármestere elmondta, az elmúlt években a pandémia alatt szerzett tapasztalatok rávilágítottak arra, hogy szükség van az Okos Dobozhoz hasonló segítségre, hiszen nem mindenki rendelkezik pedagógus végzettségek, szakmai tapasztalattal, az online tanulásban, ismétlésben óriási mankó lehet a tananyagok elsajátítása során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.