Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 16. 14:13, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Helyenként kétméteres víz lepi az utcákat

Helyenként kétméteres víz lepi az utcákat

Áradások pusztítanak Thaiföldön a heves monszun esőzések következtében, és szombaton a főváros, Bangkok központjának egy része is víz alá került.

Bangkok belvárosát helyenként több mint 2 méteres víz lepte el az NBT állami televízió jelentése szerint. A tízmilliós metropoliszban a legmagasabb készültségi fokozat van érvényben, de a helyzet még súlyosabbra fordulhat.

Az egész országban szombatra megközelítette a háromszázat a természeti csapás halálos áldozatainak a száma.

Bangkokban a homokzsákokból készült védőgátakat 2 és fél méterről 3 méteres magasra emelték a főváros kormányzójának rendeletére. Az óvintézkedés indokolt, mivel az ország északi részéből, így a Bangkokot keresztülszelő Csaophraja folyón levonuló áradás szombat és kedd között éri el a fővárost és környékét, és a szakadatlan esők csak tovább súlyosbíthatják a helyzetet.

A főváros lakossága készleteket halmoz fel a legrosszabbra készülve, számos boltban kiürültek a polcok, s hiánycikk lett a palackozott ivóvíz is.

1995 óta nem voltak ilyen súlyos árvizek Thaiföldön, mint most, a természeti csapás okozta károkat eddig 1,9 milliárd euróra becsülik. Az árvizek összesen 2,3 millió embert sújtanak a délkelet-ázsiai országban.

A szomszédos Kambodzsában, Laoszban és Vietnámban is súlyos a helyzet. (da)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.