Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Október 02. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Helyi munkaerőn alapuló vállalkozásokra van szükség

Helyi munkaerőn alapuló vállalkozásokra van szükség

A Tolna Megyei Önkormányzat a Széchenyi Programirodával szervezett közös vállalkozásfejlesztési konferenciát pénteken, a Vármegyeháza dísztermében.

A vállalkozások segítése a cél, az, hogy időben értesüljenek a fejlesztési lehetőségekről – húzta alá Naszvadi Balázs terület- és vidékfejlesztési osztályvezető. A Tolna Megyei Önkormányzat a Széchenyi Programirodával szervezett közös vállalkozásfejlesztési konferenciát pénteken, a Vármegyeháza dísztermében. Ribányi József, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket, aki a vállalkozások megerősítése és a helyi munkaerő fontosságának kiemelésén túl buzdított mindenkit: éljenek választási lehetőségükkel a vasárnapi népszavazáson.
Ribányi József, a Régiók Bizottsága magyar delegációvezetőjeként, az Európát érő migrációs nyomás tükrében rávilágított: Magyarországon a hazai humán munkaerőforrásra kell támaszkodnunk. A vállalkozások és ezáltal a megye is akkor erősek, ha a térségben élő emberek számára munkahelyeket teremtenek. Várhatóan ez az utolsó olyan európai uniós fejlesztési ciklus, amelyben vissza nem térítendő támogatások állnak rendelkezésre – emlékeztetett az alelnök. Ribányi József szerint a megyében működő vállalkozások a helyi emberek foglalkoztatásával képesek fennmaradni, így mindenki megtalálja a számítását, a jövőjét, még az elmaradottabb térségekben is. Nem csupán az infrastruktúra kiépítettsége számít, hanem az is, hogy az emberek maradjanak a szülőföldjükön, ahol életképes, fejlődő vállalkozások teremtenek munkahelyeket.
A konferencián résztvevők a vállalkozásfejlesztés témakörben hallhattak előadásokat, a Miniszterelnökséget, a Nemzetgazdasági Minisztériumot, a Hungária Takarékot, valamint a szervezőket képviselő szakemberektől.
Mint az a Miniszterelnökség főosztályvezetője, Pichler Balázs prezentációjából kiderült: a 2014-20-as ciklusban az előző időszakhoz képest két és félszeresére nőtt a gazdaságfejlesztésre szánt forrás. Ezt bizonyítja, hogy közel 2600 milliárd forinttal rendelkezik a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program), amely több mint negyed részét teszi ki a közel 9000 milliárd forintos keretnek, amely az összesen tíz operatív program között oszlik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!